Новини
5 Грудня 2023
425

Україна отримала арматуру для будівництва захисту енергообʼєктів

Допомога фінансується USAID

Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України отримало першу партію арматури для будівництва споруд другого рівня захисту об’єктів енергетичної інфраструктури за програмою, що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), повідомила пресслужба Агентства відновлення у Фейсбуці.

“Будівництво захисних споруд для обʼєктів енергетики — один із пріоритетів Агентства відновлення.

Працюємо над трьома рівнями захисту. У межах проєкту енергетичної безпеки, що фінансується Урядом Сполучених Штатів Америки через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), Агентство відновлення отримає 20 тис. тонн металу для будівництва споруд другого рівня захисту. Це захист від дронів та “шахедів””, — ідеться у повідомленні.

Загалом до другого рівня захисту належать 22 підстанції, 63 автотрансформатори у 14 областях.

Проєкт із забезпечення будівництва металом реалізує компанія Tetra Tech ES, яка є підрядником USAID згідно з підписаним раніше меморандумом про взаєморозуміння. Компанія закуповує метал в українського виробника, а вже із виробництва він транспортується на будівництво. Перша партія вже застосовується на будівництві.

“Відсоток арматури у проєкті — один із найбільших по обсягу і вартості. Отримуємо метал як благодійну допомогу. Це важливий внесок у захист енергетичної інфраструктури України та швидке будівництво захисних споруд. Зараз відбувається доставка першої партії металу”, — повідомила заступниця голови Агентства відновлення Валерія Іванова.

За її словами, на сьогодні отримали близько 5 тис. тонн арматури, яку вже використовують при спорудженні антидронових захисних споруд у західних, центральних та південних регіонах.

Нагадаємо, конфіскацію активів російських олігархів дозволять в США.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram