Новини
12 Лютого 2024
197

Україна наздогнала рф за кількістю дальніх дронів-камікадзе

В країні майже десяток виробників, які виробляють дальні дрони-камікадзе

Віцепрем’єр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров стверджує, що Україна уже має паритет із росією за кількістю дальніх дронів-камікадзе, пише Liga.net.

“Якщо говорити про нішу “шахедів” і дальніх дронів, я просто процитую Буданова. Він кілька днів тому в інтерв’ю сказав, що у нас є паритет по цих дронах. Я скажу, що це правда. У нас до десяти виробників, які виробляють дальні дрони-камікадзе”, — сказав Федоров в інтерв’ю журналісту Іллі Кабачинському.

За його словами, виробництво таких дронів обмежується тільки бюджетним фінансуванням.

“Можна виробляти тисячі цих дронів. Уже вироблені тисячі, майже кожного дня десь щось палає на території росії. І це можна масштабувати. За пів року ми наздогнали [росію] за кількістю. росія повинна розуміти, що ми будемо далі масштабуватися, і ми тільки почали”, — сказав він.

“Ми будемо їх знищувати, поки вони будуть атакувати цим лайном нашу Україну”, — сказав він, показавши на “шахеди”.

За словами Федорова, Україна паралельно розробляє методи радіоелектронної боротьби, щоб садити “шахеди” на землю, а не лише збивати.

“Наші партнери також дивляться, як дрони-камікадзе розвантажують системи ППО, і це є викликом для будь-якої системи захисту неба”, — сказав Федоров.

Нагадаємо, з’явилися нові подробиці про завод з виробництва Bayraktar в Україні.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram