Новини
12 Травня 2023
374

Україна може посісти вагоме місце на світовому ринку деревини

Наша держава може замінити рф та білорусь у цій галузі

Зі світових ринків витісняють представників росії та білорусі як постачальників деревини. В України є шанс посісти їхнє місце, що дозволить створити індустрію з оборотом до $10 млрд та десятками тисяч робочих місць, наголосив заступник керівника Офісу Президента Ростислав Шурма під час засідання робочої групи з реформування лісової промисловості, пише Укрінформ.

“Ми хочемо створити велику ефективну індустрію продуктів із деревини. Йдеться про кратне зростання виробництва меблевих компонентів, МДФ, паркету, брусу, конструкційних матеріалів, целюлози, паперу, а також створення індустрії біоенергетичних матеріалів”, — зазначив Шурма.

Він уточнив, що кубометр необробленої деревини коштує $50-100, а готового продукту — від $700 до $3 тис.

Заступник керівника ОП наголосив, що в Україні заготовлюється близько 13 млн м³ деревини на рік. Цей обсяг можна наростити до 25 млн м³, зокрема, за прикладом Скандинавії, де кожен вирубаний гектар лісу повинен відразу ж заміщуватися шляхом висаджування нового.

“Ще одна мета — це наведення ладу в лісовій галузі, а саме: механізація заготівлі, перехід із ручної заготівлі на механізовану, контроль за її обсягами, підвищення продуктивності, зниження собівартості, уникнення пересортиці. Для цього “Ліси України” проводитимуть програму модернізації та закупівлю нової техніки”, — додав посадовець.

Нагадаємо, українська мережа магазинів туристичного та спортивного спорядження Gorgany виходить на ринок Румунії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram