Новини
14 Лютого 2023
325

Україна може отримати €100 мільярдів допомоги цього року

Таку інформацію оприлюднило Міноборони Естонії

Міністр оборони Естонії Ханно Певкур повідомив, що західні союзники України мають у 2023 році загалом надати €100 млрд військової та супутньої допомоги. Про це він заявив перед зустріччю міністрів оборони НАТО у вівторок, повідомляє Європейська правда.

“Ми намагаємось допомогти Україні, виділивши спільно приблизно €100 млрд цього року. Це має бути нашою метою, бо зараз це число менше. Та коли брати частку Естонії, то це лише одна п’ята нашого ВВП, бо Естонія вже надала приблизно €400 млн (військової допомоги), що становить 1,1% нашого ВВП”, — зазначив міністр.

Якщо взяти всі країни Контактної групи з питань оборони України, то спільний ВВП становитиме близько €50 трлн.

“І якщо взяти 1% цієї суми, це буде десь 500 млрд”, — додав Певкур і сказав, що закликатиме колег на зустрічі збільшити військову допомогу Україні.

Очільник естонського Міноборони підкреслив, що виступає за активніше впровадження спільних закупівель зброї на рівні Європейського Союзу.

“Хотілось би, щоб ми перейшли до спільної закупівлі зброї. Ми б хотіли, щоб ЄС спільно купив принаймні мільйон снарядів для України. Це дуже важливо для того, щоб підтримувати їхню боєздатність”, — зазначив він.

Нагадаємо, Світовий банк надасть Туреччині $1,78 мільярда допомоги через землетруси.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram