Новини
6 Червня 2022
459

Україна користуючись власним видобутком може повністю відмовитися від імпорту газу

0,5 мільярда м3 біогазу через два роки цілком реально

Україна має реальну можливість повністю відмовитись від імпорту газу через розвиток власного видобутку та виробництва біогазу. Про це заявив генеральний директор ТОВ “Оператор ГТС України” Сергій Макогон у Facebook.

“Україна має дуже великий потенціал для виробництва біогазу — до 8 млрд м3 біогазу на рік. Це дуже амбітна ціль на наступні 10 років. Але 0,5 млрд м3 біогазу через два роки цілком реально. Україна має можливість внаслідок розвитку власного видобутку газу та виробництва біогазу повністю відмовитись від імпорту газу”, — написав він.

Як приклад Макогон навів Данію, де вже 27% газу в мережах — біометан (біогаз, доведений до якості метану) і в останні 5-6 місяців спостерігається стабільне зростання. Данія розраховує мати 100% “зелену” газову систему у 2030-2035 роках.

Як пише Укрінформ, одне із центральних місць у Плані відновлення України відводиться досягненню енергонезалежності нашої держави.

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, насамперед ідеться про суттєве зростання власного видобутку газу, аби самотужки на 100% забезпечувати власні потреби.

Україна вже не тільки назавжди від’єдналася від енергосистеми з росією та білоруссю, а й назавжди позбавилася залежності від їхніх нафтопродуктів.

Нагадаємо, що у 2022 році від продажу нафти й газу рф отримає $285 млрд. Це дохід з урахуванням можливої відмови від російських енергоносіїв.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram