Новини
20 Лютого 2019
946

Україна експортувала на десятки мільйонів грецького горіха

За чотири місяці експортовано волоського горіха на суму $63 млн

За даними Державної фіскальної служби України, за чотири місяці сезону 2018-2019 рр. відправлено на експорт волоського горіха на суму $63 млн. Минулого року за такий самий період виручка становила $77 млн. Всього за минулий сезон українські експортери волоського горіха мали прибуток у $131,5 млн.

Протягом минулого тижня ціни на волоський горіх знизились в середньому на 7% до $5,15 за кг. Скорочення виручки від експорту продукції в поточному маркетинговому році склало 18%. Причиною цього стало зростання вимог до якості продукції.

Як зазначають аналітики, велика частка українського ринку горіхів знаходиться в тіньовому сегменті. Адже основне вирощування продукту серед населення, а не підприємств. Компанії, яких в Україні вдосталь, закупають горіхи у населення та перепродують.

Нагадаємо, в Україні за 2018 р. зібрали понад 120 тис. т волоських горіхів. За обсягами валового збору – це третє місце у світі після Китаю та США. Отримати більший врожай ніж минулого року вдалося завдяки сприятливим погодним умовам та збільшенню горіхових садів, впевнені експерти.  За їх оцінками при правильному підході до цього бізнесу рентабельність може сягати 180 %.

Загалом, як раніше писали Investory News, за підсумками 2018 р. український аграрний експорт досяг $18,8 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram