Новини
21 Березня 2019
773

Україна доповнила санкційний список 294 компаніями

РНБО внесла до санкційного списку компанії “МАКО-холдинг”, EN+ Group, “Силові машини”, “Стройтрансгаз” і вилучила Молдовський метзавод

Рада національної безпеки і оборони (РНБО) України затвердила додатковий список з 294 юросіб, щодо яких вводяться обмежувальні санкції, включивши до нього, зокрема, “МАКО-Холдинг” Олександра Януковича, EN+ Group та низку інших пов’язаних з Олегом Дерипаскою підприємств, російські “Силові машини” і “Стройтрансгаз”.

Згідно з рішенням РНБО від 19 березня, введеним в дію указом президента України Петра Порошенка №82/2019 від 19 березня та опублікованим на сайті глави держави, санкції введені на трирічний термін.

Що стосується зазначених вище й більшості внесених до списку об’єктів вони передбачають блокування активів, обмеження торгових операцій і запобігання виведення капіталів за кордон.

Окрім них значну частину списку займають компанії, що брали участь у будівництві моста до Криму, низка кримських музеїв, а також підприємства та санаторії в Криму, раніше контрольовані Україною та її громадянами.

До переліку українських санкцій уперше потрапили російські і окремі компанії зі Словаччини, Польщі, Фінляндії, Люксембургу, Кіпру, раніше внесені в антиросійські санкції США і Канади.

Окрему групу складають 11 російських видавництв та книжкових інтернет-магазинів.

Окрім цього, в опублікованому списку санкцій українські “дочки” російських держбанків Сбербанку, ЗЕБ і ВТБ, яким на два роки заборонено виведення капіталу на користь пов’язаних з банками осіб. Минулого разу такі санкції були введені відносно них указом президента від 6 березня 2018 року строком на рік, на виконання якого Нацбанк прийняв свою постанову, що набрала чинності з 16 березня.

До переліку також потрапило ВГТРК та її представництво у Києві.

Одночасно РНБО виключило з введеного раніше указом президента від 21 червня 2018 року списку санкцій найбільше підприємство Придністров’я – ВАТ “Молдавський металургійний завод”, а також ще низку компаній: ТОВ “Гууд дрілл” (Ростов-на-Дону), “Ремс-Ексім” (Шахти), “Росзовнішторг” (Пушкіно), “Прохолода-3М” (Сімферополь), “МайБел”, а також ВАТ “Астон продукти харчування і харчові інгредієнти” і ТОВ “ВКФ “Порт Корвет” (усі три – Ростов-на-Дону).

Раніше Investory News повідомляли, що Росія збільшила список заборонених українських товарів. Всього під санкції Росії підпадають 557 фізичних осіб та 75 компаній.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram