Новини
16 Грудня 2021
613

Україна до кінця року витратить усі $2,7 мільярда від МВФ у межах розподілу СПЗ

Кошти були отримані у серпні цього року

Україна витратила $2,45 млрд з отриманих $2,7 млрд від МВФ у межах розподілу спеціальних прав запозичення (СПЗ, SDR) і до кінця року витратить суму, що залишилася. Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна” з посиланням на пресслужбу Міністерства фінансів України.

“Невикористаний залишок становить 178 219 820 СПЗ. Наступного тижня вони надійдуть до Державної казначейської служби та будуть витрачені. Це близько $250 млн”, — повідомили у міністерстві.

У серпні директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва оголосила про початок розподілу SDR на $650 млрд, у межах якого Україна пропорційно до своєї квоти у Фонді отримала понад $2,7 млрд (SDR1,9 млрд).

Потім Міністерство фінансів конвертувало у долари та євро близько SDR1 млрд для здійснення 29 вересня погашення випущених п’ять років тому під гарантії США євробондів на $1 млрд.

“Проте в опублікованому в листопаді Меморандумі економічної та фінансової політики з МВФ Україна вказала, що має намір зберегти половину з $2,7 млрд, отриманих у межах розподілу СПЗ, як буфер проти майбутніх ризиків”, — зазначає видання.

Раніше Investory News писали, що Україна зобов’язалася виконати 12 умов для отримання наступних траншів МВФ. Половина з них буде виконана до кінця цього року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram