Новини
19 Листопада 2021
656

Уклали угоду: Укрпошта будуватиме автоматизований сортувальний комплекс у Дніпрі

Вартість робіт за умовами тендера становитиме $49 мільйонів

Укрпошта уклала угоду з компанією “Гранд Імпекс” про будівництво автоматизованого сортувального комплексу у Дніпрі — завершення всіх робіт зі зведення сортувального центру заплановане до кінця 1 півріччя 2023 року, повідомляє пресслужба Укрпошти.

Угоду підписано у п’ятницю, 19 листопада у межах Дніпровського економічного форуму.

У компанії зазначають, що новий автоматизований сортувальний комплекс буде розташований на околиці обласного центру (вул. Кротова, 24), неподалік від аеропорту Дніпра. Загальна площа земельної ділянки, на якій він буде збудований, становить 8,47 га.

Як зазначив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, тривалий час важливі державні компанії, на кшталт Укрпошти чи Укрзалізниці, асоціювались з неефективним управлінням та збитковим плануванням. “Однак наразі ситуація змінюється. Ми бачимо, що головний поштовий оператор країни залучає кошти міжнародних інвесторів у розвиток логістичної інфраструктури”, — розповів він.

І наголосив, що йдеться про 7 автоматизованих сортувальних хабів в опорних регіонах, зокрема й Дніпрі. “Це дозволить Укрпошті не лише якісно виконувати власну соціальну функцію, а й на рівні послуг конкурувати з приватним сектором”, — додав міністр.

В Укрпошті зазначають, що повністю автоматизований Дніпровський сортувальний комплекс стане основним центром обробки й сортування поштових відправлень для Центральної України.

За попередніми підрахунками, мінімальний час та обсяг обробки посилок зросте до 35 тис. одиниць на годину, а письмової кореспонденції — до 15 тис. листів на годину, що дозволить значно скоротити строки доставки та підвищити якість послуг.

За словами генерального директора Укрпошти Ігоря Смілянського, Дніпровський сортувальний комплекс стане потужним хабом для Центральної України, оскільки область межує із 7 іншими регіонами, а у самому місті розташовані головні офіси великих компаній, зокрема ритейлерів, “для яких швидка та якісна доставка до кінцевого споживача є вирішальною”.

“Цей комплекс — частина великого проєкту нової логістичної мережі Укрпошти. Ми вже уклали угоди на будівництво подібних хабів у Києві та Львові, на черзі інші регіони. В комплексі це дозволить Укрпошті вийти на вищий рівень якості доставки завдяки повній автоматизації процесів”, — зазначив він.

На 24 тис. м2 передбачені зони з приймання, обробки, сортування преси, листів, відправлень, окремо кур’єрської доставки. Планується, що сортувальний центр працюватиме в режимі 24/7 — завдяки цьому можна буде скоротити час обробки до 3-5 годин.

Відбір підрядника на будівництво сортувального центру проводився через систему електронних закупівель РroZorro. За умовами тендера, будівництво сортувального центру обійдетьсяв $49 млн.

Укрпошта та переможець торгів укладають договір оренди терміном 8 років із можливістю купівлі-продажу протягом терміну оренди. Бенефіціарами ТОВ “Гранд Імпекс” є Ганна Єрмолаєва та Ніна Орленко.

Нагадаємо, у травні стало відомо, що Укрпошта побудує в Києві сортувальний хаб за $50 млн. Термін експлуатації опорних конструкцій будівлі розрахований не менше ніж на 30 років.

Раніше Investory News писали, що Укрпошта встановить нову фронт-офісну систему — ціна питання майже €8 млн. У планах також автоматизація роботи пересувних відділень та листонош.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram