Новини
27 Серпня 2024
54

Uber отримала рекордний штраф у Нідерландах

Сума штрафу від регулятора сягнула €290 мільйона

Регулятор із захисту даних у Нідерландах наклав на сервіс таксі Uber рекордний для країни штраф у розмірі €290 млн, повідомляє NOS.

Це максимальна сума, яку будь-коли присуджували — за недотримання вимог європейського законодавства щодо захисту даних, а саме передачі даних у США.

Регулятор заявив, що компанія, яка має європейську штаб-квартиру у Нідерландах, не мала права передавати до штаб-квартири у США дані європейських водіїв, які використовують сервіс, що охоплює дані про геолокацію, фотографії, деталі транзакцій, посвідчення особи тощо.

Такі дані водіїв передавалися у США понад два роки “без адекватного захисту персональних даних”.

У компанії заявили, що будуть подавати апеляцію на штраф і готові йти до суду, оскільки вважають його незаслуженим і несправедливим. Речник Uber заявив, що компанія сама зверталася до регулятора щодо незрозумілих деталей правил, і на той час у відомстві не сказали, що практики Uber щось порушують.

Штраф є підсумком розслідування, що почалося після колективної скарги понад 170 французьких водіїв до відповідного французького регулятора, який потім передав справу колегам у Нідерландах через те, що там розташована європейська штаб-квартира Uber.

Як писали раніше Investory News, Корея надасть кошти Україні на закупівлю 20 поїздів Hyundai.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram