Новини
30 Серпня 2023
287

У ЄС запаси газу у підземних сховищах сягнули максимуму

Це рекорд за всю історію спостережень

Рівень запасів газу в підземних сховищах Європи сягнув максимального рівня на відповідну дату за історію спостережень асоціації Gas Infrastructure Europe з 2011 року та продовжує зростати.

Згідно з даними асоціації, після перевищення 92% від ємності резервуарів зберігання закачування йде вже скромними темпами, пише Бізнес Цензор.

Водночас активно продовжують формування запасів країни, які поки що відстають від нормативу 90%, — Франція, Румунія та торішній аутсайдер Латвія.

Поточний рівень запасів досяг 92,65% — це на 12 процентних пунктів вище за середній показник на ті ж дати за останні п’ять років.

За газову добу 28 серпня резерви вдалося збільшити на 0,12 процентного пункту. Це мінімальне значення за весь сезон накачування — з кінця квітня.

Зазначається, що темпи помітно поступаються звичайним рівням за останні п’ять років. Проте цільовий рівень 90% наповненості сховищ вже досягнуто, і наразі показник запасів знаходиться на максимальному рівні на відповідну дату за історію спостережень GIE.

Європейські термінали з прийому СПГ у липні працювали із середньою продуктивністю 56%, з початку серпня завантаження складає лише 50%. У перерахунку на добу серпневий імпорт СПГ може бути мінімальним із 2021 року.

Раніше Investory News писали, що багато країн репатріюють золото.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram