Новини
20 Вересня 2024
20

У ЄС може з’явитися новий майданчик для торгівлі криптою

Швейцарська фондова біржа вивчає можливість запуску торгівлі криптовалютами

Швейцарська фондова біржа, власником якої є SIX Group, вивчає можливість створення в Європі майданчика для торгівлі криптовалютами, пише Finance.ua.

Група хоче зайняти місце на ринку, на якому давно домінують такі компанії, як Binance, OKX і Coinbase. Вона розглядає можливість використання своєї репутації та просунутих законів Швейцарії про криптовалюти як приманки для великих традиційних інвесторів, які все більше цікавляться торгівлею цифровими активами.

“Криптовалюта стає дедалі більш і більш визнаним класом активів, — зазначає Бьорн Сібберн із SIX Group. — Ми бачимо тенденцію, що дедалі більше і більше глобальних банків та установ звертають увагу на криптовалюти”.

Традиційні фінансові компанії досі здебільшого утримувалися від створення майданчиків для торгівлі криптовалютами через відсутність чіткого регулювання і побоювань з приводу шкоди для їхньої репутації. Проте кілька великих гравців, таких як Deutsche Boerse, Nomura і Standard Chartered, створили власні криптовалютні біржі, як правило, окремо від свого основного бізнесу.

Як писали раніше Investory News, українські айтівці все більше використовують у роботі штучний інтелект.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram