Новини
24 Січня 2019
900

У В’єтнамі з’явився перший приватний аеропорт-хаб

Серед інвесторів – співзасновник бренду відомої локшини швидкого приготування “Мівіна” 

У В’єтнамі відкрився перший приватний аеропорт-хаб. Будівництво профінансував екс-співвласник компанії  «Техноком» (бренд «Мівіна») Лі В’єт Лам, повідомляє Nikkei Asian Review.

Аеропорт Ван Дон був побудований за сприяння консалтингової та інжинірингової компанії Netherlands Airport Consultants.

Інвестори вклали $300 млн. у будівництво. Аеропорт розташований у північно-східній провінції Куанг Нінь, що за 120 км від китайського кордону.

Ван Дон, площа якого 290 га, здатний приймати великі комерційні літаки, зокрема Boeing 777 та Airbus A350.

Аеропорт-хаб спроектований так, аби обслуговувати інтенсивний пасажиропотік з Китаю, Японії, Малайзії, а також приймати внутрішні рейси. Експерти вважають,  що за декілька років він буде здатен обслуговувати 5 млн пасажирів на рік.

Об’єкт повністю належить компанії Sun Group, що базується в Дананге і спеціалізується на проектах, орієнтованих на туризм, відпочинок і розваги.

Sun Group була заснована в’єтнамцем Лі В’єт Ламом. Він був співінвестором Фам Нят Вионга, засновника української компанії  «Техноком», яка свого часу створила бренд локшини швидкого приготування «Мівіна», повідомляє ABC News.

«Sun Group самостійно профінансувала будівництво аеропорту. За винятком витрат, необхідних для розчищення землі, весь капітал надійшов від Sun Group», – повідомляють у компанії. Очікується, що термін повернення інвестицій складе 45 років.

Аеропорт Ван Дон – в’єтнамський довгобуд. Проект було відкладено на рік після того, як перші інвестори, зокрема Korea Islands Corp., припинили роботу над ним у 2015 р. Sun Group виступила в якості нового інвестора, і проект почав активно розвиватися в березні 2016 р.

Уряд В’єтнаму планує найближчі п’ять років інвестувати не менше $3 млрд в будівництво шести нових аеропортів. Існуючі аеропорти проходять модернізацію.

До речі, із запуском в експлуатацію Ван Дона в кінці грудня минулого року Sun Group офіційно відкрила круїзний термінал Халонг (Halong International Cruise Port), обсяг інвестицій у будівництво якого склав $45 млн. Між ними компанією Sun Group побудовано шосе Халонг-Ван Дон.

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram