Новини
21 Серпня 2024
109

У вересні запрацює державна програма кешбеку “Купуй українське”

Доєднатися до програми можна у “Дії”

Національний кешбек 10% за купівлю українських товарів можна буде оформити через “Дію”, йдеться у рішенні Кабміну від 20 серпня.

Кешбек можна буде отримати за будь-які українські товари “від молока до дивану”, зазначили в Мінцифри. Також компенсації даватимуть за ліки й медичні вироби.

Щоб отримати кешбек 10% за товари, треба відкрити спеціальний рахунок та отримати віртуальну чи фізичну карту у своєму банку. Потім у мобільному застосунку “Дія” треба буде обрати послугу “Національний кешбек”. “Це буде так само просто, як податися на “ковідну тисячу” чи виплату для ВПО. Без зайвих візитів у держустанови та банки”, — додав міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Сервіс буде доступний для виробників і продавців, які подадуть заявку на участь у програмі. Однак, участь добровільна, тож треба буде перевіряти, чи є кешбек на конкретний товар у магазинах. Це також можна буде подивитися на сайті програми.

Зібрані за місяць гроші приходитимуть на створену карту раз на місяць — до 20 числа наступного місяця. Наприклад, якщо товари придбали у вересні, кешбек прийде до 20 жовтня.

Зняти готівку з рахунку, куди нарахували кешбек, не можна. Використати гроші, які нарахують у 2024 році, можна до 31 січня 2025 року.

Отриману грошову компенсацію можна буде витратити на послуги — оплатити комуналку, медичні послуги чи мобільний зв’язок, сходити в кіно, купити квитки на потяг. Також кешбек можна задонатити або купити військові облігації. Щомісячно українці зможуть отримати до трьох тисяч гривень.

Як писали раніше Investory News, “Нова пошта” отримав кредит $20 мільйонів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram