Новини
6 Червня 2019
985

У старий завод в Івано-Франківську інвестують 22 млн грн

У  “Промприлад.Реновація” вже залучено близько 70 млн грн. Загальна вартість проекту – $25 млн

Фото: ain.ua

22 млн грн буде інвестовано у проект “Промприлад.Реновація”. Старий завод у центрі Івано-Франківська переобладнаюьт під інноваційний простір. Серед інвесторів, що погодилися взяти участь, компанія MacPaw, IT-підприємець Віктор Сарапін, юридична компанія Moris Group, власник агентства FEDORIV Андрій Федорів, компанія HD Group та інші, передає AIN.ua.

Як повідомляється, загальна вартість проекту – $25 млн. За інвестпланом планується залучити понад 700 млн грн протягом п’яти років. “Ці гроші підуть на поетапний запуск на території заводу шести будівель і парку. Загалом у планах команди – облаштувати всі чотири корпуси заводу”, – пише видання.

На даний момент у проект вже інвестували близько 100 компаній і приватних інвесторів. “Загальний обсяг залучених інвестицій – близько 70 млн грн”, – йдеться у повідомленні. Пілотний запуск був оцінений в $1,2 млн. “У його ході команда провела реконструкцію одного з корпусів заводу площею близько 5 тис. кв м”, – пише видання.

Також повідомляється, що за 2018 рік введено в експлуатацію 1789 кв. м. Виторг від операційної діяльності склав близько 860 тис. грн. А команда за рік зросла в чотири рази, до 16 чоловік.

“Промприлад.Реновація” – ініційований івано-франківською платформою “Тепле місто” (один з її відомих проектів – громадський ресторан Urban Space 100,80% прибутку від якого йде на громадські проекти). Як пілотний проект працює з березня минулого року, фінансується за моделлю, схожою на Urban Space 100: будь-хто може стати співінвестором проекту, внісши певну суму – у 2018 році поріг входу становив $1 тис. Крім платформи “Тепле місто”, проектом займаються “Інша Освіта”, Pact Ukraine, MitOst і LvBS.

Мета проекту – викупити чотири корпуси заводу “Промприлад” і перебудувати 36,6 тис. кв. м промислових площ в центрі міста в інноваційний простір з офісами, коворкінгами, лабораторіями, освітніми програмами й так далі.

Раніше Investory News писали, що покинуті території та напівзруйновані цехи промислових об’єктів все частіше отримують шанс на нове життя. Про те, які саме заводи змогли “переродитися”, читайте в матеріалі Від Львова до Харкова: 10 проектів реновації занедбаних заводів.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram