Новини
10 Червня 2021
634

У Starbucks проблема — кав’ярні не вистачає чашок і сиропів через зростання попиту після пандемії

Заклади змінюють меню й тимчасово відмовляються від непопулярних позицій

Мережа кав’ярень Starbucks у США зіткнулася з нестачею чашок, сиропів для кави, вівсяного молока та інших продуктів через зростання попиту й повернення до повноцінного обслуговування клієнтів після пандемії, повідомляє The Wall Street Journal.

Один із бариста Starbucks розповів виданню, що кав’ярням не вистачає товарів першої необхідності, враховуючи чашки та кавові сиропи. Його колеги додали, що окрім сиропів у деяких місцях часто закінчуються тістечка та кришки для чашок. При цьому один із інформованих співрозмовників видання зазначив, що компанія тимчасово зупиняє виробництво низки позицій, що не мають попиту для зосередження на більш продаваних.

Співробітники Starbucks заявили, що змушені подавати напої у чашках різного розміру, коли відповідні є недоступними. Деякі з них розповіли про скарги клієнтів на те, що їхні улюблені товари закінчилися.

“Через поточну нестачу постачань деякі з ваших фаворитів можуть бути тимчасово відсутніми в наявності. Перепрошуємо за незручності”, — написала компанія у своєму додатку цього тижня.

Представниця Starbucks повідомила WSJ, що компанія тимчасово відмовилася від вівсяного молока — до того часу, допоки не буде поповнено запаси. Вона запевнила, що дефіцит деяких товарів має тимчасовий характер і залежить від конкретної кав’ярні та попиту.

Видання зазначає, що залежно від зняття обмежень і пожвавлення економіки США, у ресторанах і кафе виник дефіцит низки продуктів, зокрема кетчупу, приправ і масла для смаження. Starbucks вже відновила велику частину продажів, що зазнали проблем під час пандемії, й відкрила обмежене обслуговування клієнтів у більшості своїх кав’ярень у США.

Гендиректор Starbucks Кевін Джонсон у травні повідомив, що компанія планує збільшити кількість посадкових місць у закритих приміщеннях.

“Відкриття кав’ярень після пандемії призвело до того, що у деяких районах США не вистачає співробітників”, — розповів бариста Starbucks. Наприклад, у кав’ярні Starbucks у Вісконсині нещодавно розмістили оголошення, пропонуючи бариста $200, якщо вони порекомендують когось на роботу з червня до кінця серпня.

При цьому голова компанії Кевін Джонсон повідомив WSJ, що штат кав’ярень Starbucks у США добре укомплектований. Він зазначив, що були проблеми з персоналом у дистриб’юторів і постачальників компанії, що перешкоджало доставці в мережу.

За словами Джонсона, нові заводи, які будує шведський виробник рослинного молока Oatly Group, допоможе збільшити постачання вівсяного молока у Starbucks.

Нагадаємо, у жовтні минулого року Starbucks Corp. оголосила, що встановлюватиме топменеджерам зарплати у залежності від зростання представленості етнічних меншин у штаті.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram