Новини
1 Вересня 2023
403

У соцмережі X з’явиться платна політична реклама

Заборону 2019 року на неї скасують

Соцмережа X (раніше — Twitter) підтвердила, що скасовує заборону на платну політичну рекламу — це крок, який компанія зобов’язалася зробити на початку цього року, незабаром після того, як Ілон Маск взяв на себе управління соцмережею, пише TechCrunch.

Компанія заборонила таку рекламу ще у 2019 році під керівництвом тодішнього гендиректора Джека Дорсі, стверджуючи тоді, що “охоплення політичних повідомлень потрібно заробляти, а не купувати”. Але новий керівник X вважає інакше.

У X заявили, що почнуть дозволяти політичну рекламу в межах своїх зусиль, спрямованих на зміцнення своєї прихильності до свободи слова.

“Насправді X, ймовірно, потребує рекламних доларів, які приносить політична реклама, враховуючи, що продажі реклами X в США впали на 59% в порівнянні з минулим роком, як писала в червні The New York Times”, — нагадує видання.

X заявляє, що продовжуватиме застосовувати спеціальну політику щодо платної політичної реклами в США, яка включатиме просування неправдивого або оманливого контенту, “покликаної підірвати довіру громадськості до виборів”.

“Теоретично це означає, що вірусні змови, подібні до #sharpiegate або #stopphesteal з минулих виборів, не будуть дозволені за новими правилами Х. Однак поки що невідомо, які дії X вживатиме проти таких заходів”, — додає TehcCrunch.

Компанія також заявляє, що створить глобальний центр прозорості реклами, доступний для всіх, хто хоче переглянути політичні пости, які просуваються на X.

Крім того, X заявляє, що буде запроваджено “надійний” процес перевірки, який гарантуватиме, що рекламу зможуть розміщувати лише ті групи та кампанії, які мають на це право.

Раніше Investory News писали, що Monobank потрапив до списку найкращих фінтех компаній світу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram