Новини
3 Лютого 2022
553

У понад половини українців за останній рік погіршилося матеріальне становище сім’ї

Соціологічна служба Центру Разумкова провела опитування серед населення України

52,8% громадян України зазначили, що за останній рік матеріальне становище їхньої сім’ї погіршилося, свідчать результати дослідження, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова з 28 до 31 січня 2022 року.

Згідно з даними опитування, не більше ніж третина респондентів (38,5%) відповіли, що матеріальне становище їхньої родини не змінилося і 7,8% вважають, що воно покращилося.

Більшість опитаних (52,9%) вважають, що президент та уряд не здатні знайти ефективні рішення для подолання економічних проблем, третина респондентів (32,6%) дотримуються думки, що президент та уряд частково ефективні у розв’язанні економічних проблем, а 8,4% опитаних — що президент та уряд знаходять ефективні рішення для подолання економічних проблем.

Головними причинами економічних проблем в Україні опитані найчастіше називають некомпетентність влади (37,2%) та високий рівень корупції (34,3%).

Ще 11,8% опитаних головною причиною економічних проблем вважають війну на сході України, а 5,9% — пандемію коронавірусу.

Дослідження методом САТІ (телефонне опитування). Було опитано 1206 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що представляє доросле населення за основними соціально-демографічними показниками.

Теоретична похибка вибірки (без урахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,9% із ймовірністю 0,95.

Як писали раніше Investory News, за 11 місяців минулого року померло 650 тис. українців, а народилося — у 2,6 раза менше. Таким чином за неповний рік населення України скоротилося майже на 400 тис., що є найбільшим значенням з 2010 року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram