51

У Південній Кореї спіймали автора криптоафери на $16 мільйонів

Заради втечі від поліції злочинець зробив пластичну операцію 

Поліція Південної Кореї затримала шахрая, котрий створив криптосхему на $16 млн. Чоловік зробив пластичну операцію для того, щоб втекти від поліції. Злочинець перебував у бігах протягом 10 місяців, але в результаті був спійманий правоохоронцями, пише Incrypted.

40-річний чоловік у період з червня 2021 року по червень 2022 року обманним шляхом залучив до інвестиційного шахрайства 158 осіб. Аферист пропонував своїм клієнтам високі доходи від вкладення коштів у майнінгову сферу — 18% щомісяця.

Постраждалі інвестували у фіктивний проєкт злочинця від $900 до $188 тис. Зрештою, аферист перестав виходити на зв’язок і обірвав усі контакти з жертвами.

Після початку розслідування підозрюваний вирішив зробити пластичну операцію, щоби втекти від правоохоронців. Хірургічні процедури коштували йому $16 тис. Лікарі змінили шахраю контури обличчя, ніс і провели деякі маніпуляції в області очей.

На додачу до операції чоловік почав використовувати перуки. Все це дозволило йому 10 місяців ховатися від слідчих.

Спіймали шахрая завдяки аналізу його пошукових запитів в інтернеті, прослуховування телефонних розмов та вивчення записів із камер відеоспостереження. Так поліція змогла вирахувати творця криптоафери.

Нагадаємо, з’явився перший токен, що привʼязаний до євро.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram