Новини
2 Вересня 2021
583

У Німеччині розпочався п’ятиденний страйк залізничників

У Deutsche Bahn не змогли домовитися з профспілкою щодо умов праці

Німецька профспілка машиністів GDL розпочала черговий третій з початку серпня страйк на пасажирських потягах, повідомляє DW.

Зазначається, що цього разу він стане найдовшим в останній серії страйків і триватиме більше ніж 5 діб. “Як і попередні рази це повинно істотно обмежити пасажирські залізничні перевезення в країні. У сфері вантажних перевезень страйкувати почали в середині дня, 1 вересня”, — пише видання.

Водночас залізничний концерн Deutsche Bahn вважає, що здатний під час нинішнього припинення роботи машиністів зберегти близько 25% рейсів далекого прямування і 40% рейсів приміських поїздів і міських електричок.

На початку червня GDL оголосила про провал перемовин щодо поліпшення умов праці, які тривали кілька місяців.

Deutsche Bahn, потерпілий, зокрема, від кризи, пов’язаної з пандемією, і від повені, пропонував GDL підвищення заробітної плати у два етапи: на 1,5% з 1 січня 2022 року і на 1,7% з 1 березня 2023 року. Однак профспілка визнала ці умови недостатніми.

У середу, 1 вересня, Deutsche Bahn висунув профспілці нові пропозиції в надії запобігти нових проблем: поступове підвищення зарплати на 3,2%, одноразову виплату “корона-премій” обсягом до €600 та зменшення терміну дії тарифного договору з 40 місяців до 36.

“Однак профспілка станом на ранок четверга, 2 вересня, відкинула цю пропозицію та оголосила про початок страйку”, — зазначає видання.

Нагадаємо, минулого року Німеччина, попри економічні наслідки пандемії коронавірусу, зробила рекордний внесок до спільного бюджету ЄС.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram