Новини
14 Січня 2022
524

У ніч на 14 січня сайт Нацбанку зазнав кібератаки

Наразі системи регулятора продовжують працювати у штатному режимі

Фото: прес-служба НБУ

В останні дні на інформаційні мережі Національного банку України (НБУ) здійснювалися зовнішні атаки хакерів з різних країн світу, але інформаційні системи регулятора працюють у штатному режимі, повідомляє пресслужба НБУ.

Зокрема, у ніч із 13 на 14 січня під час глобальної атаки на урядові вебресурси зафіксовано спроби атакувати й офіційний сайт Нацбанку, які вдалося нейтралізувати. Усі інформаційні системи Національного банку працювали та продовжують працювати у штатному режимі. Зокрема система електронних платежів, якою користуються банки, офіційний сайт та внутрішня комп’ютерна мережа НБУ.

Зазначається, що захист Національного банку та банківської інфраструктури від шахрайських дій у кіберпросторі організовано належним чином: із застосуванням новітніх технологій кіберзахисту, ефективним використанням комплексів і систем захисту, а також механізмів обміну інформацією про кібератаки та кіберінциденти між центром кіберзахисту банками, фінансовими установами тощо.

Зважаючи на хакерську атаку, що відбулася на низці урядових сайтів, Національний банк закликає банки та інших учасників фінансового сектора посилити заходи безпеки для протидії можливим кібератакам.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч із 13 на 14 січня хакери масово атакували українські урядові сайти. Зокрема, сайти Міносвіти, МЗС, Мінспорту, Міненерго, Мінагрополітики, Мінветеранів, Міністерства захисту навколишнього середовища, ДСНС та Держказначейства.

У Службі безпеки України заявили, що, за наявною інформацією, витоку персональних даних внаслідок атаки хакерів на урядові сайти не сталося.

Як писали раніше Investory News, кількість кібератак у 2021 році зросла на 40% проти 2020 року. Європа і Північна Америка випробували найрізкіше зростання числа кібератак проти 2020 року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram