Новини
25 Травня 2021
695

У квітні банки-банкрути отримали майже 41 мільйон гривень

З початку року до неплатоспроможних фінустанов надійшло 181,6 мільйона гривень

Протягом квітня 2021 року на рахунки неплатоспроможних банків, що знаходяться в ліквідації та управлінні Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО), надійшло понад 40,8 млн грн, йдеться у повідомленні пресслужби Фонду.

Зазначається, що найбільший обсяг коштів надійшов від погашення кредитів — 21,6 млн грн, з яких найбільші надходження отримали: Банк “Преміум” — 8,7 млн грн, Банк “Аркада” — 7,1 млн грн і Златобанк — 4,1 млн грн.

Ще 15,8 млн грн неплатоспроможні банки отримали від продажу активів через електронні аукціони.

За обсягами надходжень від продажу активів серед перших: Фідобанк — 8,1 млн грн, Родовід Банк — 4,5 млн грн і ВТБ Банк — 1,7 млн грн.

Від погашення цінних паперів 2 млн грн отримав Місто Банк. Від оренди майна банки-банкрути отримали 1,4 млн грн.

За січень-квітень надходження коштів до неплатоспроможних банків становили 181,6 млн грн, зокрема 87,5 млн грн отримано від погашення кредитів, 50,7 млн грн — від погашення цінних паперів, 38,4 млн грн — від продажу майна та 5 млн грн — від оренди майна.

У першому кварталі банки-банкрути отримали 141 млн грн, зокрема від погашення кредитів — 65,8 млн грн, від погашення цінних паперів — 48,7 млн грн і від продажу активів через е-аукціони — 22,6 млн грн.

У березні неплатоспроможні банки отримали 28,4 млн грн, зокрема 24 млн грн — від погашення кредитів, 3,1 млн грн — від реалізації майна, 1,3 млн грн — від оренди майна.

Раніше Investory News писали, що за перший квартал державні банки України отримали 3,2 млрд грн прибутку. Загальний показник банківського сектору становив понад 17 млрд грн.

Нагадаємо також, Рада схвалила за основу проєкт закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення механізмів виведення банків з ринку та задоволення вимог кредиторів цих банків”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram