Новини
29 Березня 2022
349

У Кремлі вже шкодують, що почали війну проти України

Разом із тим “головний безумець вірить, що все йде за планом, що все добре”

У росії переважна більшість членів владної верхівки хотіли б “відмотати назад” події останнього місяця, пов’язаного з війною в Україні. Вони також хотіли б покинути рф, але вже не можуть цього зробити через “примусовий патріотизм”.

Таку думку в інтерв’ю Obozrevatel висловив російський опозиційний політик і журналіст Ігор Яковенко.

Разом з тим за його словами, президент рф володимир путін переконаний, що все йде за планом.

“Я переконаний, що переважна більшість вищої ланки держслужбовців дуже хотіли б все відкрутити назад, до 24 лютого або ще раніше, до 15 січня минулого року, щоб нічого цього не було, всієї цієї божевільної авантюри, яка трапилася тільки завдяки нападу божевілля в голові путіна”, — заявив Яковенко.

Але, за словами опозиціонера, “головний безумець нічого не хотів би відмотати. Виходячи з того, що він говорить, він вірить, що все йде за планом, що все добре”.

Як пояснив Яковенко, більшість пересічних громадян рф не знають про колосальні втрати російської армії в Україні, а також впевнені, що негативні наслідки економічних санкцій проти росії — тимчасове явище. Разом із тим верхівка добре поінформована про реальний стан справ і налаштована песимістично.

У цьому контексті Яковенко зауважив: “Дійсно, втрати неймовірні. Якщо порівнювати з аналогічними періодами Чеченської війни, або Афганської війни, або навіть Другої світової війни, то втрати на сьогодні незмірно більше”.

За його словами, усвідомлюючи складну ситуацію, в якій опинилася росія, низка держслужбовців звільняється і залишає країну, але більшості членів владної верхівки це заборонено.

“Депутатам Держдуми від фракції “Єдина Росія” заборонено залишати країну. Встановлено своєрідне кріпосне право навпаки — для верхівки, для нового путінського дворянства росії. Примусовий патріотизм”, — пояснив опозиціонер.

Нагадаємо, як зазначив політичний та економічний експерт Тарас Загородній росія вже програла війну. “Особисто для путіна будь-який результат, крім капітуляції України, означатиме кінець його влади”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram