Новини
26 Липня 2019
784

У Google відзвітували: Холдинг Alphabet збільшив виторг на 19% до $38,9 млрд

Після опублікування квартальних результатів акції компанії виросли приблизно на 8%

Alphabet (материнська компанія Google) отримала $38,9 млрд виторгу в II кв 2019 року, що на 19% більше, ніж роком раніше. Чистий прибуток холдингу зріс до $9,9 млрд, минулого року він складав $3,195 млрд. При цьому частка виторгу від продажу реклами – 85%, про це йдеться у фінансовому звіті компанії.

Як і раніше, основним джерелом доходу холдингу є компанія Google. У минулому кварталі її виторг склав $38,782 млрд. Рік тому цей показник становив $32,512 млрд.

За інформацією Reuters, аналітики очікували виторг у розмірі $38,2 млрд. Зазначається, що під час телефонної конференції Сундар Пічаї, гендиректор Google заявив, що в другому кварталі компанія подвоїла продажі смартфонів Pixel 3а і Pixel 3а XL після їх презентації у травні 2019 року. Наразі нові моделі коштують $399 і $479.

У своїй звітності Alphabet також повідомила, що рада директорів схвалила викуп акцій класу С на $25 млрд. «Папери холдингу зросли більш ніж на 9% після публікації звітності», – зазначає видання CNBC.

Станом на кінець кварталу в холдингу Alphabet працювало 107 646 осіб, рік тому – 89 058.
За інформацією Reuters акції Alphabet Inc виросли приблизно на 8% після того, як компанія опублікувала квартальні результати. «Які послабили побоювання інвесторів з приводу проблем, з якими стикається її рекламний бізнес в Google», – пише видання.

Нагадаємо, у четвер, 6 квітня, компанія Google оголосила, що уклала остаточну угоду щодо придбання за $2,6 млрд єдиної платформи для бізнес-аналітики, додатків даних і вбудованої аналітики – Looker. Після закриття угоди, яке заплановане на кінець 2019 року – до того моменту у компанії сподіваються на отримання всіх регуляторних дозволів – Looker увійде до складу Google Cloud, яка об’єднує всі хмарні сервіси компанії.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram