Новини
23 Червня 2020
893

У Deutsche Bank попередили про можливу відмову інвесторів від долара

Долар може перестати бути резервною валютою в разі приходу другої хвилі пандемії

Попит інвесторів на американський долар як резервну валюту може значно впасти, якщо почнеться друга хвиля коронавірусу, розповів в інтерв’ю CNBC головний макростратег Deutsche Bank по азійському ринку Самір Гоель. За його словами, стратегія виходу США з-під обмежень виглядає гірше, ніж в інших країнах.

На думку аналітика, валютні ринки нині стикаються з “множинними зустрічними потоками”. Головне питання для інвесторів полягає в тому, чи варто купувати долар з премією за його очевидну безпеку на фоні побоювань з приводу можливої ​​другої хвилі коронавірусу в США.

“Новий спалах COVID-19 може привести до того, що долар серйозно ослабне стосовно більшості валют розвинених країн, зокрема Китаю”, — зазначив Гоель.

В кінці минулого тижня в США був зафіксований різкий стрибок нових випадків захворювання — в п’ятницю і суботу, за даними Університету Джонса Хопкінса, було виявлено понад 30 тис. випадків, що стало найвищим щоденним приростом з 1 травня. У неділю в США зареєстрували 27,476 тис. нових випадків.

Гоель зазначив, що з березня, коли коронавірус почав активно поширюватися по всьому світу, інвестори вважали за краще американський долар валют з країн “групи десяти” (Велика Британія, Франція, Німеччина, Італія, Японія, Бельгія, Нідерланди, Швеція, Канада, США та Швейцарія).

За його словами, інвестори зазвичай “стікаються” до американського долара за часів невизначеності почасти через його відносно вдалої позиції як світової резервної валюти. Але зараз ситуація змінюється, зазначив він: “Схоже, що екстрений попит на долар зменшується”.

Експерт Deutsche Bank підкреслив, що сьогодні стратегія виходу США з-під обмежень виглядає гірше, ніж в інших країнах. “Наш трекер мобільності передбачає, що велика частина Європи, наприклад, відкривається швидше, ніж США”, — заявив Самір Гоель.

Раніше Investory News писали, що інвестори знову занепокоєні новинами про можливу другу хвилю коронавірусу, а також прогнозами Федеральної резервної системи (ФРС) щодо ВВП США. У результаті основні американські фондові індекси різко знизилися.

Як відомо, експорт саудівської нафти в США впав до найнижчого рівня за 35 років. Королівство доставило тільки один вантаж у США в червні, що еквівалентно приблизно 133 тис. барелів на день.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram