Новини
10 Серпня 2020
979

У Білорусі на фоні президентських виборів дешевшає національна валюта

Попит на готівку збільшився: в банкоматах і відділеннях деяких банків була відсутня валюта

У Білорусі останніми днями виник підвищений попит на готівку, внаслідок чого в банкоматах, а також відділеннях деяких банків була відсутня валюта. Так, в останній банківський день тижня, 7 серпня, у багатьох банкоматах не було валюти, як і в деяких відділеннях окремих банків, повідомляє TUT.by.

В деяких районах Мінська виникли проблеми не тільки зі зняттям валюти в банкоматах, а й білоруських рублів, вони просто закінчилися.

Тим часом курси долара та євро на фоні президентських виборів в обмінниках зросли. Так, Національний банк Республіки Білорусь 7 серпня встановив офіційний курс на рівні 2,4376 білоруських рублів за $1 і 2,8905 білоруських рублів за €1.

У понеділок, 10 серпня, долар і євро продовжують зміцнюватися: $ 1 — 2,4482 білоруських рублів, € 1 — 2,8971 білоруських рублів.

Міжбанк закрився більш значним зростанням: в середньому $1 — 2,48 білоруських рублів, €1 — 2,91 білоруських рублів.

За даними видання Белринок, зростання курсу долара на БВФБ, швидше за все, продовжиться і складе близько 1%, всупереч будь-якому розвитку подій після виборів президента, оскільки Нацбанк буде проводити валютні інтервенції.

Золотовалютні резерви Білорусі на серпень досягли майже $9 млрд, повідомляє tvr.by. Міжнародні резервні активи додали 0,7% або близько $62 млн.

В основному зростання відбулось шляхом збільшення вартості монетарного золота і надходження іноземної валюти в бюджет. У липні уряд і Нацбанк погасили зовнішні й внутрішні борги на суму близько $422 млн.

Згідно з основними напрямками грошово-кредитної політики, обсяг золотовалютних резервів країни на початок наступного року повинен скласти не менше $7,3 млрд.

Нагадаємо, більшість українці воліють зберігати гроші вдома або у банківському сейфі. Що стосується валюти – то 40% опитуваних тримають кошти в доларах, а 33% — у національній валюті.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram