Новини
3 Квітня 2023
366

У 2026 році на Місяць доставлять найбільший місяцехід FLEX

Його буде нести ракета SpaceX Starship

Стартап Astrolab повідомив про підписання угоди зі SpaceX про резервування місця в безпілотній вантажній місії Starship, яку можна запустити в середині 2026 року, пише Engadget.

“Це перший комерційний контракт SpaceX щодо доставки вантажу на поверхню Місяця”, — розповів Джарет Метьюз, генеральний директор Astrolab.

Водночас він додав, що його компанія була одним із кількох замовників, які забронювали місце в межах майбутньої місії.

Astrolab займається створенням транспортного засобу, який зможе перевозити обладнання, запаси та людей по поверхні Місяця. Ровер Flexible Logistics and Exploration (FLEX) за розмірами можна порівняти з Jeep Wrangler. Таким чином, він трохи більший, ніж марсохід NASA Perseverance. Він буде оснащений роботизованою рукою для допомоги при роботі з вантажем і може рухатися зі швидкістю до 15 миль на годину (близько 24,1 км/год). За задумом, FLEX може перевозити до двох астронавтів.

FLEX стане найбільшим місяцеходом, що пересувається поверхнею супутника. За словами Метьюза, Astrolab вже має клієнтів, які очікують використання марсохода для перевезення вантажів під час місії Starship 2026 року. FLEX може допомогти у створенні постійної присутності людини на Місяці та за її межами.

“Зрештою наша мета — створити флот транспортерів як на Місяці, так і на Марсі, — сказав він. — І я справді думаю, що розглядаю ці транспортні засоби як каталізатори позаземної економіки”.

Тим часом Virgin Orbit звільняє 85% співробітників.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram