Новини
8 Лютого 2021
627

У 2021 році витрати американців на перегляд Супербоулу скоротяться до $13,9 мільярда

Особлива увага традиційно приділятиметься рекламі — слот коштуватиме близько $5,5 мільйона

Під час перегляду фіналу чемпіонату США з американського футболу, або Супербоулу, американці цього року витратять приблизно $13,9 млрд. У результаті сума істотно знизиться, якщо порівнювати з минулим роком ($17,2 млрд) — у 2020 році показник став рекордним, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на дослідження Національної федерації рітейлерів (NRF).

Також знизяться й середні витрати під час перегляду телетрансляції — з $88 на людину у 2020 році до $74,55 на людину цього року. Дивитися Супербоул планують 186,6 млн осіб.

Зазначається, що особлива увага під час Супербоулу традиційно приділяється рекламі. Найбільші компанії намагаються розмістити свої ролики, а вартість рекламного слота у 2021 році складе близько $5,5 млн. Американський виробник пива Budweiser повідомив у січні, що вперше за 37 років відмовиться від реклами та віддасть свій слот кампанії на користь вакцинації.

Традиції святкування Супербоулу, який давно перетворився зі звичайного заходу на національне свято та став частиною попкультури, дещо змінилися цього року через пандемію коронавірусної інфекції COVID-19.

Попри те, що люди зазвичай вважають за краще дивитися гру з друзями, цього року тільки 28% респондентів відповіли, що збираються влаштувати вечірку або піти у бар, що є найнижчим показником за всю історію проведення опитування.

Проте, 86% респондентів планують відправитися за покупками перед заходом: 77% мають намір придбати їжу та напої на честь цієї події, ще 11% — клубну форму або іншу атрибутику, а 9% планують витратити кошти на покупку нового телевізора.

Тим часом лише 43% респондентів дійсно чекають сам матч, у той час, як інших більше привертають реклама та шоу під час перерви (22% і 16% відповідно).

Через обмеження максимальна кількість глядачів на стадіоні складе всього лише 25 тис. З цих квитків 7,5 тис. безплатно роздадуть працівникам медичних установ, які пройшли вакцинацію.

Цього року Супербоул пройде 55-й раз за історію, в ньому зустрінуться переможці двох конференцій Національної футбольної ліги (НФЛ) — “Тампа-Бей Баканірс” і “Канзас-Сіті Чіфс”.

Раніше Investory News писали, що актор Двейн Джонсон викупив лігу американського футболу за $15 млн. XFL опинилася на межі банкрутства, у зв’язку з чим її планувалося виставити на аукціон.

Тим часом вартість гравців італійського “Ювентуса” знизилася майже на €250 млн, а найвидатніший футболіст сучасності Кріштіану Роналду оцінюється в €60 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram