Думки
2 Серпня 2019
871

Три професійних лайфхаки від мільярдера-інтроверта

Чому не можна просто так взяти і підійти до співзасновника LinkedIn

Фото: TechCrunch

Співзасновник соціальної мережі LinkedIn Рід Хоффман – не лише відомий підприємець й бізнес-ангел, а й автор кількох популярних книг. І, звичайно, він має безліч фанатів та часто дає корисні поради стартаперам та досвідченим бізнесменам.

Його називають “Королем зв’язків Кремнієвої долини”, але при цьому він неодноразово підкреслював, що ненавидить вечірки. І хоча Хоффман також не любить довгі черги фанатів, які прагнуть зробити спільне фото і поговорити про бізнес, він не є й відлюдником у повному сенсі цього слова. Він просто вважає за потрібне насолоджуватися більш камерними розмовами.

На сайті школи менеджменту Массачусетського технологічного інституту (MIT Sloan) вийшло коротке резюме розмови із Рідом Хоффманом, у якому той поділився трьома практиками, що допомогли йому керувати корпоративним життям. Investory News підготували адаптований переклад цього матеріалу.

Обмежена інтуїтивна прозорливість або ж serendipity

Очищення папки “Вхідні” та визначення пріоритетів у розподілі вашого часу є стандартними лайфхаками. Але коли справа доходить до успіху, Хоффман порадив “навмисно залишити місце для serendipity”. (Serendipity – явище, коли людина випадково знаходить вдале рішення, умисно нічого для цього не роблячи.- Ред.)

“Адже насправді ви не намагаєтеся викинути заплановані зустрічі зі свого розкладу. Ви намагаєтеся отримати дуже цінний час”, – сказав Хоффман. “Це як експерименти, як речі для портфоліо. Іноді я дивлюся на рекомендації від когось, де сказано: “Ця людина просто приголомшлива”. Я піду на цю зустріч. Не знаю, чи дійсно вони перетинаються з будь-яким проектом. Я не знаю, чи можу щось зробити. Але все одно я зустрінуся з ними. Іноді це дивовижно”.

Отримуйте рекомендації

Коли співзасновник LinkedIn опиняється серед однієї з цих довгих черг фанатів, чи на нього натрапляє засновник стартапу, що благоговіє перед зірками, він має готову відповідь: отримайте рекомендацію.

“Буквально раз на тиждень я зустрічаю людей, що підходять до мене у ресторані, коли я намагаюся жити нормальним життям, та кажуть: “Ви – Рід Хоффман. Я хочу про дещо з вами поговорити. В такому випадку у мене є реальна і загальна відповідь: знайдіть когось, хто знав би вас достатньо добре, щоб рекомендувати вас мені”, – каже Хоффман.

Використовуйте свої навички наповну

Він зараховує себе до “нижнього відсотку” людей, які підійшли б і відрекомендували себе незнайомцеві на коктейльній вечірці.

Але він вміло перетворив свою зону комфорту камерних розмов у маленьких групах на інвестиційний портфель у мільярд доларів у фонді Greylock Partners (Хоффман є партнером фонду).

“Це подібно до спорту, тим речам, яким я можу насолоджуватись. Як ми вирішуємо проблему залучення клієнтів чи конкуренції, найму керівника і так далі – всіма цими речами. Саме це робить цю гру важкою, і мені це подобається”, – резюмує він.

Джерело: MIT Sloan

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram