Драйв
21 Грудня 2021
1 957

Тренди в Instagram 2022 року

Платформа розповіла про уподобання молодого покоління

Інстаграм опублікував звіт трендів на 2022 рік. Він покликаний допомогти брендам та авторам оптимізувати зусилля, щоб досягати кращих результатів. Ось які зміни прогнозує покоління Z:

Мода та краса. Стиль дарує молодим користувачам радість, вселяє оптимізм і є інструментом самовираження. Підсилюватимуться нішеві віяння: готика, Dark Academia, гоблінкор та інші. Їх хотіли б спробувати 50% підлітків. У тренді природність, мінімум косметичних продуктів і безпека інгредієнтів. 1 із 3 респондентів хотіли б дізнатися більше про безпечну та екологічну косметику, засоби догляду.

Покупки. Інтерес молодого покоління перемикається із великих онлайн-ритейлерів на соцмережі. 27% користувачів хотіли б купувати у соціальних додатках. Зростає попит на комісійки, оскільки модель дозволяє скорочувати обсяги відходів і повторно використовувати продукти. 23% користувачів-підлітків планують купувати в онлайн секонд-хендах, 24% хочуть продавати свої непотрібні речі.

Музика і танці. Короткі відео змінили музичну індустрію. 24% користувачів Інстаграм віддають перевагу візуальному музичному досвіду. 1 із 4 підлітків очікують від виконавців концерти у прямому ефірі та візуальні презентації альбомів. 70% молодих користувачів планують відкривати для себе нових музикантів у соціальних мережах. 1 із 3 підлітків очікують зростання кількості танцювальних челенджів у 2022 році.

Знаменитості та автори. Креатори досягли рівня першокласних зірок. 1 із 4 користувачів віком до 24 років впевнені, що мікроінфлюенсери з невеликою, але лояльною аудиторією відіграють найважливішу роль у формуванні трендів. 4 із 5 респондентів зазначають, що блогери більше впливають на культуру, ніж традиційні знаменитості.

Кар’єра та освіта. 90% представників покоління Z упевнені, що найкраща освіта дає досвід. 68% не хочуть, щоб робота визначала їхнє життя. 71% респондентів оберуть значиму професію, навіть якщо вона приноситиме менше грошей.

Їжа. Молоді люди люблять експериментувати із їжею. 1 із 4 підлітків пробує нові рецепти. 1 із 5 замислюються про шляхи продуктів на їх стіл і готові до експериментів.

Здоров’я. Молоді люди найчастіше замислюються про психологічне здоров’я та вчаться впливати на нього зовнішніми діями. 1 із 3 молодих користувачів планує продовжувати ментальні практики (наприклад, медитації). 1 із 4 знімають стрес творчістю. Не втрачають популярності домашні тренування — їх практикує 48% користувачів Інстаграм.

Геймінґ. 40% підлітків очікують зростання гейм-трендів у 2022 році. 1 із 5 респондентів ставлять на розвиток VR-концертів. Попит на віртуальні товари за рік зріс на 50%: через моду та бренди навіть далекі від індустрії люди знайомляться з геймінгом. 1 із 4 молодих людей очікують зміцнення популярності косплею.

Меми. Темами наступного року стануть абсурдний гумор (29%) та меми про криптовалюти (32%). У 2021 році відзначалося зростання інтересу до астрології та акцій.

Справедливість. 52% користувачів Інстаграм підписано на соціально значущі облікові записи. 37% представників молодого покоління займатимуться пожертвуваннями у 2022 році (зростання на 5%).

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram