Новини
17 Березня 2023
541

Transfermarkt оновив вартість футболістів АПЛ

Мудрик подорожчав до €60 мільйонів

Профільний портал Transfermarkt, який оцінює трансферну вартість футболістів на основі власної методики, 16 березня оновив вартість футболістів, які виступають в Англійській Прем’єр-Лізі.

Підкреслюється, що найбагатша та найдорожча ліга світу додала ще €100 млн до своєї ринкової вартості.

Так, Transfernarkt оновив вартість 171 футболіста, а сукупна вартість складів 20 клубів Англійської Прем’єр-Ліги тепер становить близько €10,4 млрд.

“Найбільше виграли “Арсенал”, “Брайтон” і “Манчестер Юнайтед”, тоді як “Ліверпуль”, “Тоттенгем” і “Челсі” зазнали найбільших втрат. Попри підсилення шляхом зимових трансферів, таких як Енцо Фернандес та Михайло Мудрик, підсумок для “синіх” є мінусовим, оскільки кілька гравців, зокрема Кая Гаверца (-€10 млн), втратили у вартості”, — йдеться у статті.

В останньому оновленні від Transfermarkt найбільше додав у ціні аргентинський півзахисник “Челсі” Енцо Фернандес, який після тріумфу на ЧС-2022 у Катарі разом зі збірної перебрався до Лондона за рекордні для АПЛ €121 млн. Після переходу в Англію та вдалого дебюту за “Челсі” його вартість зросла з €55 до €85 млн — він замикає п’ятірку найдорожчих гравців ліги.

Найдорожчим гравцем англійського чемпіонату є 22-річний норвезький нападник “Манчестер Сіті” Ерлінг Холланд, який із 28 голами лідирує у бомбардирській гонці АПЛ, а напередодні у матчі Ліги Чемпіонів проти “РБ Лейпциг” став лише третім гравцем в історії турніру, якому вдалось забити п’ять голів в одному матчі.

Друге місце розділили вінгери “Ман. Сіті” й “Арсенала” та збірної Англії Філл Фоден та Букайо Сака (подорожчав на €10 млн) — по €110 млн. Також у кращій п’ятірці капітан “Тоттенхема” та збірної Англії Гаррі Кейн — €90 млн.

Серед представників України в АПЛ найбільше додав у вартості лівий вінгер Михайло Мудрик — після рекордного для українського футболу трансферу в “Челсі” (€70 млн + €30 млн бонусами) Transfermarkt оцінює його в €60 млн (перед останнім оновленням було €40 млн). Таким чином, Михайло разом із ще шістьома футболістами замикає кращу двадцятку найдорожчих гравців ліги.

Основний лівий захисник “Арсенала” Олександр Зінченко, якого два місяці поспіль визнають найкращим гравцем у клубі, а дебютний гол в АПЛ у ворота “Астон Вілли” вболівальники лондонців визнали найкращим у лютому, подорожчав на трансферному ринку на €8 млн (до €40 млн).

Трансферна оцінка лівого захисника “Евертона” Віталія Миколенка, який цього сезону пропустив лише один матч клубу в АПЛ через хворобу, не змінилась — €22 млн.

Натомість на €3 млн подорожчав після переходу з київського “Динамо” у “Борнмут” 20-річний центральний захисник Ілля Забарний — до €18 млн. Забарний, трансфер якого став найдорожчим в історії “Динамо” (€27 млн + 5 млн бонусами), за нову команду ще не грав через травму.

Нагадаємо, Ліонель Мессі створив інвестиційну компанію для вкладень у спорт, технології та медіа. Play Time розташується в Сан-Франциско, її очолить гендиректор сервісу Viki Розміг Овагімян.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram