Новини
13 Листопада 2019
713

Трамп запропонував Ердогану угоду на $100 мільярдів

Відповідний лист американський лідер направив президенту Туреччини на минулому тижні

Президент США Дональд Трамп запропонував турецькому лідерові Таїпу Ердогану торговельну угоду на $100 млрд і спосіб вирішення ситуації з санкціями, які Вашингтон пообіцяв ввести проти Анкари за покупку російських зенітних ракетних систем С-400.

Про це повідомляє The Washington Post із посиланням на джерела. Пропозиція міститься в листі Трампа, направленому Ердогану минулого тижня.

За словами одного з джерел, зараз США наполягає на тому, що С-400 не вводяться в експлуатацію, щоб вони не могли мати доступ до засобів комунікації та захисту американського винищувача F-35.

На думку Дональда Трампа, Анкара могла б повернутися до програми створення багатоцільових винищувачів F-35 та уникнути обмежень з боку США.

Ідея Трампа, як пише видання, ймовірно, не знайде підтримки у законодавців у палаті представників США, які раніше схвалили введення санкцій проти Анкари за військову операцію в Сирії. Як відомо, Таїп Ердоган 12-13 листопада відвідає США, де у нього запланована зустріч з американським лідером.

Контракт на поставку чотирьох дивізіонів С-400 Росія і Туреччина підписали у 2017 р., сума угоди склала $2,5 млрд.

У липні почалися перші поставки в Анкару. Прибуття останньої партії компонентів С-400 очікується в листопаді — грудні. У відповідь на це США відмовилися постачати Анкарі системи Patriot, а також пригрозили санкціями та видаленням країни з програми поставок американських винищувачів F-35.

Як раніше писали Investory News, Дональд Трамп прийняв рішення збільшити тарифи на сталь для Туреччини на 50%, а також підписав виконавчий указ, що вводить санкції відносно міністерства оборони та енергетики Туреччини.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram