Новини
23 Квітня 2020
706

Трамп тимчасово зупинив імміграцію в США

Такі заходи потрібні для захисту американських робітників, вважає президент 

Фото: cityam.com

Президент США Дональд Трамп повідомив, що підписав указ про тимчасове зупинення імміграції в США в умовах дефіциту робочих місць в країні через пандемію коронавірусу, повідомляє Інтерфакс.

“Щоб захистити наших чудових американських трудящих, я пригальмував імміграцію до Сполучених Штатів. Це гарантує, що безробітні американці з усіх верств суспільства будуть першими в черзі на вакансії в міру того, як наша економіка буде рости. Ми також збережемо наші медичні ресурси”, — сказав президент на прес-конференції.

Як пояснили в Білому домі, виняток буде зроблено для лікарів та інших працівників, чия допомога необхідна в боротьбі з коронавірусом.

В адміністрації привели дані ряду соціологічних опитувань, згідно з якими більшість американців підтримують тимчасову заборону на імміграцію в країну, вважаючи, що в масовому вигляді вона становить загрозу.

Про плани підписати такий указ президент повідомив напередодні. За його словами, це обмеження буде поширюватися на тих, хто хоче отримати постійну посвідку на проживання в США — грін-карту. Трамп уточнив, що тимчасово зупинить імміграцію на два місяці й по їх закінченні прийме рішення, чи продовжувати дію указу.

Всесвітня організація охорони здоров’я 11 березня оголосила спалах нової коронавірусної інфекції COVID-19 пандемією. За останніми даними ВООЗ, у світі зафіксовано понад 2,47 млн випадків зараження, понад 169 тис. людей померли.

Число жертв коронавірусу в США вже перевищила 46 тис. осіб, кількість підтверджених випадків захворювання COVID-19 досягла 839 тис., видужали — 77 тис.

Як відомо, сенат Конгресу США у вівторок, 22 квітня, одноголосно схвалив черговий пакет заходів обсягом $484 млрд, спрямованих на подолання наслідків пандемії коронавірусу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram