Новини
26 Грудня 2019
811

Toyota більше не випускатиме модель, яку виробляла понад 50 років

Автовиробник залишить Mark X без наступника, сконцентрувавшись на кросоверах і мінівенах

Фото: Toyota

Найбільша в Японії автомобілебудівна корпорація Toyota Motor остаточно припинила випуск седана Mark X – наступника моделі, яку виробляли понад 50 років. Останній автомобіль зійшов з конвеєра японського підприємства в Мотоматі (префектура Айті), повідомляє Autonews.

Видання зазначає, що Toyota Mark X була ідеологічним наступником моделі Mark II, яку японці випускали з 1968 по 2004 рік. “Таким чином, автомобілі з назвою Mark випускалися понад півстоліття і за цей час встигли змінити 11 поколінь. Всього з конвеєра зійшло понад 6,5 млн машин. Пік продажів припав на 1989 рік, коли було реалізовано близько 210 тис. машин”, – йдеться у повідомленні.

Останній в історії седан Toyota Mark X оснастили 2,5-літровим шестициліндровим бензиновим атмосферним мотором, що працює разом з шестиступневою автоматичною коробкою передач.

Зазначається, про плани Toyota щодо наміру зняти седан Mark X з виробництва, стало відомо навесні нинішнього року. “Це рішення було зумовлене низьким попитом на модель, яка, наприклад, у 2018 році розійшлася тиражем всього в 3,9 тис. одиниць”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що Toyota залишить Mark X без наступника, сконцентрувавшись на кросоверах і мінівенах.

Нагадаємо, Toyota Motor планує у 2020 році продати по всьому світу 10,77 млн машин. Це злегка перевищує намічений на поточний рік показник в 10,72 млн автомобілів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram