Новини
12 Лютого 2019
975

Топ-5 країн-імпортерів української аграрної продукції

Одним з найбільших імпортерів залишається Індія, яка за підсумками 2018 року закупила українських продуктів на суму $1,8 млрд

У 2018 р. спостерігалася тенденція до зростання вартості експорту аграрної продукції на 5,4% до $14,8 млрд, повідомляє Рада з питань експорту продовольства (Ukrainian Food Export Board, UFEB).

“Україна – аграрна держава з великим експортним потенціалом. Проте щоб закріпитись на світовому ринку, вітчизняним експортерам слід розвивати виробництво продукції з доданою вартістю. Український виробник повинен орієнтуватися на якість продукту, який випускає на ринок”, – зазначає аналітик UFEB Олександра Кищук.

Найбільшим імпортером української продукції є Індія, яка купує українські бобові, овес, соєву та соняшникову олію на загальну суму $1,8 млрд.

Китай посідає друге місце за закупівлею українського аграрного продукту із загальною сумою у $1 млрд. Серед імпортованого товару найбільше закуплено кукурудзи ($489 млн), соняшникової олії ($334 млн) та молочної сироватки ($11,3 млн).

Нідерланди активно імпортують м’ясо та їстівні субпродукти птиці, вершкове масло, кукурудзу, гречку та просо. Експорт даних позицій складає $643 млн.

Четверте місце у топовій п’ятірці за Іспанією. У порівнянні з 2017 р. вартість імпортованої з України аграрної продукції знизилася на 32%. Кукурудза та бобові (свіжі та сушені) користуються найбільшим попитом.

Королівство Саудівська Аравія імпортувала української продукції на загальну вартість $510 млн. Серед основних груп товарів були яйця птиці без шкарлупи, ячмінь, м’ясо та їстівні субпродукти птиці.

Раніше Investory News писали про Топ-5 продуктів, яких Україна експортує найбільше.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram