Новини
10 Червня 2019
773

Tomahawk та Patriot: У США створюють корпорацію-гіганта в оборонній галузі

Цьогорічний прибуток новоствореної компанії оцінюється у $74 млрд

Фото: Alex MacNaughton/Raytheon

Американські корпорації United Technologies та Raytheon об’єднуються для створення виробничого гіганта, що випускатиме двигуни Pratt&Whitney, ракети Tomahawk, системи ППО Patriot і винищувачі F-35, повідомляє Bloomberg.

Новостворена компанія буде називатися Raytheon Technologies і матиме прибуток на рівні $74 млрд у 2019 р.

Акціонери United Technologies отримають 57% акцій у новоствореній компанії.

З інформацією видання, операція вже схвалена радами директорів United Technologies і Raytheon.

Пост глави нової фірми обійме голова правління United Technologies Грег Хейс, а посада голови правління дістанеться нинішньому голові ради директорів і головному виконавчому директору Raytheon Томасу Кеннеді.

Raytheon працює перш за все в оборонному сегменті, його найбільшим замовником є ​​Пентагон. United Technologies поставляє різні складники цивільній авіації.

Таким чином, об’єднана компанія матиме більш збалансований пакет замовників.

United Technologies – один з останніх промислових конгломератів, яка вирішила виділити основні напрямки бізнесу в окремі компанії. Зокрема, стануть окремими корпораціями виробник ліфтів Otis та кондиціонерів – Carrier, після чого в United Technologies залишається тільки аерокосмічний бізнес.

Раніше повідомлялося, що російська приватна космічна компанія S7 Space (входить до групи S7, яка є власником плавучого космодрому “Морський старт”) планує призупинити виконання контракту щодо виробництва на українському підприємстві “Південний машинобудівний завод” (“Південмаш”) 12 ракет-носіїв “Зеніт”.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram