Новини
29 Квітня 2020
892

TokenInsight: У I кварталі обсяг торгів криптовалютними деривативами перевищив $2 трильйони

Завдяки запуску ринку деривативів й підвищеного інтересу Nasdaq і JP Morgan запропонувати клієнтам ф’ючерси та опціони на криптовалюти 

Аналітичний стартап TokenInsight зазначив більш ніж триразове зростання торгової активності на платформах криптовалютних деривативів у I кварталі – до $2,1 трлн, у порівнянні із середнім значенням за 2019 рік, повідомляє Forklog.

У TokenInsight зазначають, що однією з причин зростання обсягів на фоні пандемії COVID-19 є запуск багатьма майданчиками ринку деривативів. Про посилення інтересу говорять й плани Nasdaq і JP Morgan запропонувати клієнтам ф’ючерси та опціони на криптовалюти.

“У першому кварталі середньоденний обсяг торгів склав $23,4 млрд, рекордний максимум за цей період досяг $62,5 млрд. У базу розрахунків потрапили дані 12-ти найбільших бірж криптодеривативів, враховуючи BitMEX, OKEx, Huobi DM, Binance Futures і Deribit”, – йдеться у повідомленні.

Близько 78% торгів припали на похідні з біткоїном, 9% – на Ethereum, 3% – на EOS, 10%, що залишилися – на інші монети.

Експерти TokenInsights вважають, що падіння ринку 12 березня стало наслідком браку ліквідності. “З цієї причини вони рекомендують фокусуватися на тих парах, які мають достатню активність, й уникати тих, що не користуються популярністю”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у рейтингу платформ за обсягом торгів за аналізований період перший та другий рядок дісталися Huobi DM і OKEx з показниками в $438 млрд і $417 млрд із сукупною часткою у 60%. При цьому колись провідна платформа BitMEX опустилася на третє місце з результатом у $310 млрд (20% ринку). А нещодавно запущена Binance Futures з показником у $222 млрд зайняла четверту сходинку.

У TokenInsights прогнозують, що цього року обсяг торгів на криптодеривативних платформах удвічі перевершить показник спотових бірж, причому останні матимуть менший вплив на характер торгів на перших.

“Кореляція між їх динамікою у I кв. склала 0,31 проти 0,76 у IV кв. 2019 року”, – пише видання. У стартапі вважають це однією з ознак того, що ф’ючерси та опціони починають грати роль випереджальних індикаторів.

Раніше Investory News писали, що наприкінці березня криптовалюта перейшла до активного росту, всупереч тому що на фондовому ринку ситуація залишалася нестабільною: тиск чинили побоювання інвесторів, пов’язані з пандемією коронавірусу. Загальна вартість ринку криптовалют за добу зросла на $14 мільярдів, а Bitcoin подорожчав на 10%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram