Соцмережі
12 Грудня 2019
832

Тимофій Милованов: 100 днів Уряду

Про приватизацію та Фонд держмайна

За 100 днів ми створили:
Проектний офіс для приватизації. Керівник офісу – перший заступник міністра економічного розвитку @Павло Кухта, а в команді: спеціалісти з Мінекономіки, ФДМУ, RSTMineconomy
та Prozorro.sale Олексій Соболев – завдання яких – знайти ефективне рішення для кожного державного підприємства.

За 100 днів ми розпочали підготовку:
5 об’єктів до великої приватизації на прозорих конкурсах: АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія», «Завод «Електроважмаш», «Вугільна компанія «Краснолиманська», ПрАТ «Президент-готель», ПАТ «Одеський припортовий завод»

За 100 днів ми проаналізували
спільно з центральними органами влади стан 1399 держпідприємств щодо необхідності приватизації з більш 3700 об’єктів.

За 100 днів ми погодили:
737 держпідприємств на приватизацію, з них – 487 у процесі передачі в управління Фонду держмайна, 112 – у процесі підготовки. Загальна вартість цих активів складає понад 12 млрд гривен.

За 100 днів ми прийняли:
Постанову КМУ 803, що дозволяє держпідприємствам оптимізувати свою діяльність через відчуження та продаж непрофільних активів.

За 100 днів ми опублікували:
389 Постанову КМУ, яка значно спрощує процедуру передачі об’єктів на приватизацію.

За 100 днів ми ухвалили:
Закон 145-IX «Про визнання таким, що втратив чинність, Закону України «Про перелік об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації» та низку постанов КМУ, що значно покращить можливості ефективного управління держмайном та залучення інвестицій.

За підтримки Офіс президента, КМУ та ВРУ, Роксолана Пидласа, Олексій Мовчан, Андрій Мотовіловець, Дмитро Наталуха закон дає змогу переглянути підходи до управління держпідприємств та сформувати Фонд національного багатства, в якому будуть стратегічні та суспільно важливі об’єкти.

Ми забезпечимо ефективне управління держмайном через низку інструментів – приватизацію, концесію, оренду тощо. Державні підприємства з Фонду національного багатства будуть під контролем держави, деякі – зможуть залучати інвесторів для розвитку.

А також за 100 днів:

Фонд держмайна активізував роботу: за 11 місяців 2019 року було виставлено на продаж 528 об’єктів, з яких 232 – за останні 2 місяці. Середнє зростання ціни лота раніше складало 55%, а за останні 2 місяця – рекордні 172%.

Нова команда Дмитра Сенниченко при підтримці Мінекономики і КМУ проводить реформу фонду та паралельно активізує малу приватизацію, результати якої свідчать про зміни:
– за 2 останніх місяці виставлено на аукціони з малої приватизації активів більше, ніж за півроку до цього
– за перші 9 місяців 2019 року у середньому в місяць приватизовувалось майна на 39 млн грн – з жовтня цей показник зріс до 73 млн грн
– у листопаді в аукціонах малої приватизації середний показник пропозицій – 4,5 за кожен лот, а раніше було тільки 2,1 пропозиції. Це означає, що приватний бізнес вірить у прозору конкуренцію на Прозорро.Продажі та змагається за кожен лот.

Працюємо далі!

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram