Новини
20 Червня 2024
315

TikTok запускає Whee

Планується, що застосунок конкуруватиме з Instagram

Материнська компанія TikTok Bytedance без анонсу запустила застосунок для обміну фотографіями, який має назву Whee. За своєю суттю він схожий на Instagram, хоча і має деякі відмінності, пише AIN.ua.

Один із перших запуск помітив засновник Android Police та APK Mirror, уродженець Харківщини Артем Русаковський і написав про це в Х. За його словами, Whee доступний у понад 10 країнах, окрім США.

В Україні Whee теж поки що немає. Пошук у Google Play не дає правильного результату, а якщо одразу перейти за посиланням — пише, що “ця позиція не доступна у вашій країні”. На 19 червня застосунок з Google Play завантажили більш як тисячу разів.

В описі застосунку та на зображеннях Google Play йдеться, що він створений для обміну фотографіями лише з близькими друзями. І лише вони можуть коментувати та лайкати світлини. Щось схоже на поєднання Instagram і BeReal, який нещодавно придбав Voodoo за €500 млн.

Whee — це вже не перша спроба Bytedance зайти на територію популярної соцмережі Instagram. У середині квітня цьогоріч китайська компанія розгорнула TikTok Notes — також застосунок для обміну світлинами. Його тестують в Австралії та Канаді.

Нагадаємо, уряд США подав до суду на Adobe.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram