Новини
19 Грудня 2019
1 057

The Economist назвав Узбекистан країною року

Країна отримала це звання через реформи, проведені президентом Шавкатом Мірзійоєвим

На фото: Міжнародний діловий центр Tashkent City Park (Ташкент)

Журнал The Economist у своїй щорічній номінації “країна року” назвав Узбекистан державою, яка вчинила найбільший прорив завдяки проведеним реформам.

“Президент Узбекистану Шавкат Мірзійоєв почав проводити реформи, які прискорилися за минулий рік. Його уряд багато в чому поклав кінець примусовій праці”, — йдеться в повідомленні видання.

Серед головних досягнень нової влади Узбекистану видання зазначає ліквідацію спеціалізованої колонії з виконання покарань “Жаслик” та допуск у країну іноземних журналістів.

Також відзначається припинення тиску на малий бізнес з метою отримання хабарів, більша відкритість кордону, що дозволило возз’єднатися сім’ям, члени яких проживали в різних країнах Центральної Азії.

Журнал відзначив і запрошення в Узбекистан іноземних фахівців для допомоги національній економіці.

Як повідомляє The Economist, Узбекистан ще чекає довгий шлях, але жодна інша країна не просунулася так далеко у 2019 р.

Серед інших держав, які потрапили в рейтинг видання за підсумками року, що минає, — Нова Зеландія, Північна Македонія і Судан.

Більшість аналітиків сходяться в тому, що з приходом Мірзійоєва до влади у 2016 р. після смерті першого президента республіки Іслама Карімова в Узбекистані почалися серйозні зміни.

Президент приступив до реалізації ряду ініціатив, спрямованих на розвиток проектів у соціальній сфері та активізацію економіки країни. Для цього вживаються заходи щодо підтримки приватного сектора, розвитку підприємництва та активізації приватизації. Особлива увага приділяється інноваціям та впровадженню сучасних технологій.

Як писали раніше Investory News, у рейтингу країн за могутністю у 2019 р. Україна посіла 39 місце, розмістившись між Мексикою (38) та Фінляндією (40). На першому місці США, другому – Росія, третьому – Китай.

Також, Україна посіла 17 місце серед 58 країн світу, у рейтингу країн, що демонструють ефективність у боротьбі зі змінами клімату. Лідерів у цьогорічному рейтингу немає – нікому не вдалося вплинути на кліматичну ситуацію.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram