Новини
19 Вересня 2023
261

Технологічна компанія Nortal купує британську Questers

У дочірній компанії Nortal — pwrteams — працює 350 співробітників в Україні та Польщі 

Міжнародна технологічна компанія Nortal зі штаб-квартирою в Таллінні оголосила про купівлю Questers — компанії з децентралізованої розробки ПО, пише AIN.

Продавець — британська TPXimpact, сума угоди не розголошується, але відомо, що після закриття Nortal об’єднає Questers зі своєю дочірньою компанією pwrteams, яка має офіси розробки в Україні.

Заснована у 2007 році компанія Questers спеціалізується на проєктуванні, створенні та управлінні ІТ-командами для клієнтів із різних галузей. Більшість клієнтів Questers знаходяться у Великій Британії, а також у США, Німеччині, Бельгії, Норвегії та Швейцарії.

Сама Questers базується в Великій Британії з офісами в Болгарії, Сербії та Румунії.

Мета угоди — зміцнити позиції Nortal на ринку США та Великої Британії, а також посилити свій поточний бізнес зі створення міжнародних ІТ та інжинірингових команд для клієнтів з усього світу.

“Придбання Questers посилить наш бізнес pwrteams, що фокусується на побудові спеціалізованих міжнародних команд для наших клієнтів”, — прокоментував генеральний директор та засновник Nortal Пріт Аламе.

В Questers працює понад 300 осіб, вони приєднаються до 350 співробітників pwrteams, які переважно працюють в Україні та Польщі. Також є представники в Сербії, Литві, Естонії та Мексиці.

Аутсорсингова компанія pwrteams була створена у 2022 році після придбання Nortal ІТ-компанії Skelia з офісами в Україні (Київ, Львів) та Польщі (Краків). pwrteams працює з клієнтами в Європі та США, такими як TUI та Thomas Cook Group. Сервісні центри компанії розташовані в Україні, Польщі, Сербії, Литві, Естонії, Мексиці, а з придбанням Questers тепер і в Болгарії.

Nortal стала відомою завдяки проєкту цифрової трансформації уряду Естонії (“e-Estonia”). Нещодавно компанія оголосила про створення центру з надання послуг у Гвадалахарі (Мексика), щоб бути ближче до клієнтів із Північної Америки. Крім того, із призначення Томаса Хедлі на посаду виконавчого директора з метою розширення глобальних можливостей компанії у Великій Британії, компанія вийшла на британський ринок із пропозиціями як для державного, так і приватного сектору.

Нагадаємо, створення індустріальних парків отримало бюджетне фінансування.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram