Соцмережі
25 Вересня 2020
624

Тетяна Острікова: На що витрачали українці у квітні-червні

Більше почали витрачати лише на комунальні послуги та техніку

Держстат опублікував звіт, на що ми з Вами витрачали гроші під час карантину у квітні-червні 2020 року!
Зросли витрати українців тільки по двом категоріям: комунальні платежі зросли аж на 6%. Ще на 2% зросли витрати на побутову техніку і предмети домашнього вжитку – логічний наслідок роботи та навчання з домівок.
Всі інші витрати зменшились на 10% відносно 1 кварталу.
 мінус 39% у категорії ресторани і готелі,
 мінус 28% – транспорт,
 мінус 28% відпочинок і культура,
 мінус 19% одяг і взуття
 мінус 8% Їжа

Ресторани, транспорт, заклади культури, відпочинку – ті галузі економіки, які найбільше постраждали від карантину. Скільки там буде збанкрутілих фірм? Скільки людей буде без роботи, адже рівень безробіття в ці найскладніші місяці карантину зріс до 9,9% з 8,6%! За 1 квартал у нас додалось 62 тис безробітних, а за 2 квартал 163 тисячі, разом за цей рік – 225 тисяч. А обіцяли 500 тис нових робочих місць.
На жаль, наша держава не зробила мінімально необхідних кроків, щоб допомогти тим, хто створює робочі місця. Більшість керівників та власників бізнесу стверджують, що не відчули жодної підтримки від держави. При тому, що країни-сусіди не витрачали час і розробили десятки способів допомоги бізнесу!

Шкода, що наші не заморочились хоча би копіюванням того, що запроваджено в сусідів. От і маємо тепер падіння економіки більше, ніж у них.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram