Новини
14 Жовтня 2022
454

Tesla впроваджує нову технологію “HELP”

Це новітня система цифрових, світлових та стільникових оповіщень про небезпеку для автомобілів

Tesla підписала велику угоду з Emergency Safety Solutions (ESS) про впровадження технології Hazard Enhanced Location Protocol (HELP) у свої автомобілі, повідомляє Еlectrek.

Програма HELP допомагає запобігти зіткненням із пошкодженими транспортними засобами та їх пасажирами. Tesla стане першою компанією з виробництва легкових автомобілів, яка запровадить цю технологію.

За словами ESS, технологія відповідає нормативним стандартам і за допомогою інтелектуальної системи становить два типи надійних попереджень, щоб повідомити водія про несправний автомобіль: світлові та цифрові.

Однак найважливіша частина продукту — це окрема система, яка за допомогою мобільних пристроїв повідомляє водіїв транспортних засобів про те, що поблизу знаходиться несправний автомобіль.

Сьогодні ESS оголосила, що вже працює з Tesla над впровадженням технології у її лінійку електромобілів.

“Це чудова новина, яка значно підвищить безпеку на дорогах. Tesla є лідером у галузі інновацій для легкових автомобілів та стане першою такою компанією, яка впровадить технологію HELP на мільйони своїх електромобілів у всьому світі. Це монументальний крок у зусиллях щодо подолання проблеми безпеки, пов’язаної з аваріями через несправні транспортні засоби, які щорічно травмують або вбивають десятки тисяч людей у ​​всьому світі”, — коментує генеральний директор Том Мецгер.

Tesla має репутацію компанії, яка приділяє першорядну увагу безпеці своїх автомобілів відповідно до різних стандартів. Компанія отримала вищі оцінки NHTSA (Національне управління безпекою руху на трасах США) щодо безпеки за підсумками краш-тесту чотирьох своїх автомобілів. Крім того, за допомогою передових систем допомоги водієві, таких як Autopilot, автомобілі Tesla потрапляють в аварії вдесятеро рідше, ніж у середньому по країні, про що свідчать дані компанії.

За словами ESS, Tesla впровадить технологію HELP “у низку автомобілів у всій своїй лінійці” — спочатку в Північній Америці за допомогою бездротового оновлення ПЗ.

Згідно з даними компанії, у США щорічно понад 72 тис. людей страждають від аварій за участю виведених з ладу транспортних засобів, 15 тис. з яких зазнають травм або гинуть.

Нагадаємо, у США зобов’яжуть виробників авто запобігати нетверезому водінню та перевищенню швидкості. Для цього автомобілі оснащуватимуться новими технологіями.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram