Новини
22 Жовтня 2020
785

Tesla п’ятий квартал поспіль демонструє прибуток і рекордний виторг

Компанія запевняє, що до кінця року продасть 500 тисяч автівок

За III квартал 2020 року прибуток Tesla збільшився у 2,3 раза, у порівнянні з тим же періодом 2019 року, про це йдеться у фінансовому звіті компанії.

Зазначається, що у грошах чистий прибуток склав $331 млн або 27 центів у перерахунку на одну акцію. Для порівняння: у липні-вересні минулого року було $143 млн. Таким чином Tesla показує прибутковість п’ятий квартал поспіль.

Як зазначає The Wall Street Journal, пандемічний 2020-й може стати першим повним прибутковим роком для компанії після декількох років збитків. Виторг компанії у III кварталі збільшився на 39%, до рекордних $8,77 млрд.

“Це перевищило прогнози аналітиків з FactSet, які очікували дохід на рівні $8,28 млрд. Гендиректор Tesla Ілон Маск назвав це “найкращим кварталом в історії”, – додала WSJ.

Компанія також підтвердила свої наміри продати до кінця року понад 500 тисяч автомобілів, попри те, що пандемія ускладнила досягнення цієї мети, яку вперше було оголошено у січні. На початку жовтня компанія заявила про рекордні продажі автомобілів у III кварталі, які становили 139 593 авто.

Компанія прогнозує значне зростання виробництва й у наступному році та розраховує розпочати випуск своєї вантажівки й пікапа Cybertruck. А ще – збільшити виробництво на своєму заводі у Шанхаї та відкрити нові підприємства у Берліні й Техасі.

Загалом акції Tesla з січня подорожчали майже у п’ять разів. Наприкінці серпня компанія розділила акції, щоб збільшити їх число у зверненні, знизивши ціну на кожну та зробивши їх таким чином більш доступними для інвесторів.

Нагадаємо, нещодавно гендиректор Tesla Ілон Маск знизив ціну на флагманський седан компанії Model S у комплектації Long Range Plus з $74 990 до $71 990, а в комплектації Performance – з $94 990 до $91 990.

А на початку вересня Tesla навали найнебезпечнішою компанією світу для інвесторів.

Крім того, компанія отримала німецьку премію за порушення недоторканності приватного життя.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram