Новини
14 Лютого 2020
898

Tesla планує залучити $2 мільярди через додатковий випуск акцій

Ілон Маск у ході додаткової емісії збирається придбати акції на суму до $10 мільйонів

Tesla  оголосила, що планує залучити $2 млрд шляхом додаткового випуску акцій, повідомляє Reuters. Зазначається, що виробник електрокарів запропонує акції на суму $2,65 млн, передбачувана ціна розміщення – $767,29.

“За умови успішної емісії у банків андеррайтерів Goldman Sachs і Morgan Stanley буде 30-денний опціон на купівлю акцій ще на $300 млн”, – пише видання.

І додає, що гендиректор Tesla Ілон Маск збирається придбати у ході додаткової емісії акції на суму до $10 млн. Крім того, член ради директорів фірми Ларрі Еллісон купить паперів на суму до $1 млн.

Зазначається, що новина про додаткову емісію з’явилася через два тижні після того, як Маск заявив про відсутність планів у Tesla із залучення капіталу. “За його словами, компанія має намір зосередитися на збільшенні потужності акумуляторів і зниженні витрат на їх виробництво”, – йдеться у повідомленні.

Після виходу новини акції Tesla подешевшали на 5,8%, до $722,79 за папір. З початку року котирування компанії подорожчали на 131,6%.

Нагадаємо, на початку лютого ціна акцій Tesla злетіла до понад $700. Черговий зліт вартості акцій був досягнутий завдяки зростанню виторгу.

Проте через декілька днів акції автомобільної компанії різко подешевшали до понад 20%. У результаті капіталізація компанії за день упала на $30 млрд і досягла $132,43 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram