Мiста
8 Жовтня 2020
2 540

Tarilka: Нове життя відомої столичної “тарілки” на Либідській

У приміщенні розташують різні концертні майданчики так, що події не заважатимуть одна одній

Група архітекторів SaveKyivModernism презентувала проект реконструкції Літаючої тарілки на Либідській у Києві. Проект отримав назву Tarilka.

План реконструкції складається з чотирьох кроків:

• Відновлення архітектурної цінності;

• Розширення призначення;

• Модернізація концертного залу;

• Архітектурний вигляд екстер’єру.

На першому етапі максимально почистять хаотичні вивіски, білборди, МАФи та стихійні парковки. Але автори проекту уточнюють, що прибрати весь візуальний шум не вийде. Далі збережуть паспорт фасаду будівлі — колір, текстуру і фактуру.

На другому етапі завдяки правильному зонуванню планують підвищити ефективність будівлі. Там розташують концертний майданчик на 350 осіб.

Зонування планують провести так, щоб на трьох поверхах Tarilka могли відбуватися різні події, що не заважають одна одній. Так само планують облаштувати мультифункціональні зони.

Архітектори планують максимально дбайливо відтворити автентичний інтер’єр — штукатурка та плитка будуть підібрані відповідно до історичного стилю.

Освітлення основного холу передбачає кілька сценаріїв, щоб підкреслити геометрію простору і бути релевантними події, яка проводиться.

На третьому етапі модернізують концертний майданчик. Розширення сцени першим рядом дозволить проводити концерти й вистави широкого профілю. Інтеграція світлодіодних панелей з розсіювачем дозволить втілити початкову ідею Флоріана Юр’єва і використовувати бічні простінки як звукодинамічні елементи.

Геометрія залу має унікальну форму з акцентом на акустичні характеристики вищого рівня.

Юр’єв продумав і пропрацював все: від захованої діафрагми високих і низьких частот на тильній стороні залу, до звукопоглинаючої тканини крісел і структурної люстри для розщеплення звукових хвиль.

На четвертому етапі архітектори попрацюють над екстер’єром, розширять вхідні групи, додадуть зони очікування і пандуси.

Також попрацюють над освітленням, щоб підкреслити “тарілку” і в темний час доби.

Вперше проект презентували минулого року, але зараз його допрацювали та прорахували вартість. Будівлю на Либідській вже пофарбували.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram