Соцмережі
16 Жовтня 2019
701

Тарас Висоцький: Продовольча безпека та проблеми голоду

З початку року обсяг реалізованої продукції від виробництва харчових продуктів можна оцінити в 292,7 млрд грн. І цей показник міг би бути ще більшим

Всесвітній день продовольства відзначається щороку 16 жовтня, щоб покращити поінформованість та закликати до дій для допомоги тим, хто страждає від голоду, та для забезпечення продовольчої безпеки і здорових дієт для кожного.

З початку року обсяг реалізованої продукції від виробництва харчових продуктів можна оцінити в 292,6577 млрд гривень. І цей показник міг би бути ще більшим. В України є хороші перспективи забезпечувати продовольством не лише себе, а й інші країни світу – наші родючі чорноземи славляться по всьому світу.

Проблема, яка стоїть перед нами, така ж, як і у інших країн – як виробляти більше, при цьому раціонально використовуючи природні ресурси. Створення та поширення таких стійких систем виробництва – наше першочергове завдання.

Крім того, ми активно працюємо над впровадженням земельної реформи та допомоги фермерам у покращенні продуктивності їхніх домогосподарств.

Важливим питанням є й забезпечення продовольчої безпеки. Глобальний індекс продовольчої безпеки в Україні минулого року становив 55,7 бала зі 100, зменшився з 2012 року на 2,1 бала.

Географічна близькість України до європейських країн та угода про зону вільної торгівлі з ЄС сприяють покращенню продовольчої безпеки, адже ці фактори зумовлюють необхідність гармонізувати систему контролю і якості харчових продуктів до вимог ЄС, так як ЄС має один з найвищих стандартів безпеки харчових продуктів у світі.

Ми прагнемо жити у світі, де є достатньо їжі для всіх, приймаючи як належне, що ця їжа є безпечною. І без цієї важливої основи ми не зможемо побудувати світ без голоду і Україну без голоду.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram