Соцмережі
14 Грудня 2019
540

Тарас Козак: НБУ збільшив дозволений обсяг коштів для закордонних інвестицій українців

Новий ліміт €100 000 на рік

Національний банк України вдвічі збільшив дозволений обсяг коштів для закордонних інвестицій українських громадян. Новий ліміт для розміщення фізособами коштів на іноземних рахунках чи для купівлі українцями іноземних активів підвищено до 100 тисяч євро на рік.

Статистика НБУ свідчить, що з лютого до кінця 2019 року загальна сума виведених громадянами України закордон коштів з інвестиційними цілями не перевищить €100 млн. В масштабах країни, в нашому платіжному балансі такі суми – на рівні похибки і ніяк не впливають на стабільність національної валюти.

Але ж понад 20 років громадянам України не дозволяли такі операції, залякували втратою валюти в країні! Насправді, так стимулювався чорний ринок переказів, який створював прекрасні умови для тіньових заробітків різних чиновників у Нацбанку, в податковій та на митниці. І ті ж чиновники з екранів ТБ та зі сторінок ЗМІ лякали людей жахіттями лібералізації валютних операцій.

Надмірна зарегульованість економіки в Україні – джерело для тіньових доходів корумпованих чиновників, правоохоронців та суддів!

Підтримую Президента, Кабінет Міністрів України та Нацбанк на шляху дерегуляції, спрощення та приватизації.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram