Новини
17 Серпня 2021
705

Таліби обвалили ринок США

Новина про крах уряду Афганістану дійшла й до інвесторів

Обвал акцій на біржах у США на початку торгів 16 серпня стався на фоні зростання числа заражених коронавірусом, а також геополітичних проблем в Афганістані, пов’язаних із захопленням країни талібами, повідомляє Associated Press.

Індекс S & P 500 впав на 0,31%. Промисловий індекс Dow Jones втратив 0,17%, а індекс Nasdaq знизився на 0,8%, після чого зріс на 0,52%. Індекс акцій малих компаній Russell 2000 знизився на 0,46%.

Акції Tesla впали більш ніж на 3% після того, як уряд США оголосив про проведення офіційного розслідування щодо функцій автоматизованого водіння компанії після випадків зіткнень з припаркованими автомобілями.

Новина про крах уряду Афганістану минулі вихідні дійшла й до інвесторів. Хоча економіка цієї країни невелика, її географічне розташування у вразливій ​​частині світу між економічними гігантами Південної та Східної Азії й багатим на нафту Близьким Сходом стало визначальним фактором. Так, ціни на нафту впали з $70,25 у п’ятницю до $69,78 у вівторок.

Оптимізм інвесторів знизив індекс споживчих настроїв Мічиганського університету, який 13 серпня впав до 70,2 з попереднього рівня 81,2 у липні. Це було найбільше падіння з квітня 2020 року, коли пандемія вперше охопила країну.

Дані з Китаю лише підтвердили, що пандемія коронавірусу продовжує завдавати шкоди економіці. Зростання промислового виробництва і роздрібних продажів минулого місяця зріс менше, ніж очікували економісти. Економіка Китаю зіткнулася з проблемами в ланцюжках продажів і складністю найму робітників. Несподівано погані показники були пов’язані й зі спалахом “дельта” — штамма коронавірусу, через якого лікарні заповнилися невакцинованими пацієнтами у США.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram