Новини
23 Серпня 2024
89

Світовим лідером з виробництва дронів стала Україна

Багато технологічних компаній переорієнтувалися на розробку військової техніки

Україна збільшила виробництво безпілотників та засобів радіоелектронної боротьби. Цей зріст відбувся настільки, що країна стала світовим лідером у галузі, пише Forbes.

Від початку повномасштабного вторгнення росії Україна досягнула переваги в таких технічних сферах, як виробництво дронів та засобів РЕБ — вона стала світовим лідером.

Оборонна промисловість розробляє все більш досконалі системи для своїх бійців. Дійсно, як російська, так і українська промислові бази змагаються за інновації, розробку і впровадження кращих технологій, які можуть надати їхнім солдатам перевагу на полі бою.

Нещодавні успіхи України в Курській області підкреслюють її сильні сторони в цих технічних сферах. Україна перейшла на нові технології та тактику.

ЗСУ використовують РЕБ для знищення російських безпілотників, а потім застосовують власні дрони для атак і просування наземних військ, забезпечуючи стабільні перемоги.

Така перевага України стала можливою на тлі розбудови оборонно-промислової бази, що забезпечує міцні зв’язки між комерційним та оборонним секторами. Багато компаній, які раніше були сфокусовані на комерційних технологіях, переорієнтувалися на розробку військової техніки.

Наразі в Україні зареєстровано понад 200 компаній, що виробляють військові безпілотники, та 50 компаній, що спеціалізуються на системах радіоелектронної боротьби.

Нагадаємо, найбільший вантажний дрон у світі презентували у Китаї.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram